Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ-KAEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde yarından başlayarak 8 Mart’a kadar “Kampüste 8 Mart Etkinlikleri” adı altında bir dizi etkinlik düzenliyor. 

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yarın başlayacak etkinliklerden ilki, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda 14.30-17.30 saatleri arasındaki film gösterimi olacak.

7 Mart Perşembe günü “21. Yüzyılda Cinsiyet Rolü” konulu panel yapılacak. Moderatörlüğünü İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi ve DAÜ- KAEM Başkanı Doç. Dr. Fatma Güven Lisaniler’in yapacağı panel, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda 14.30’da başlayacak.

8 Mart Cuma günü ise 10.00-14.00 saatleri arasında DAÜ Merkezi Derslikler Meydanı’nda “Uluslararası Öğrenci Birlikleri”nin stantları kurulacak.

Saat 12.00’de ise Merkezi Derslikler alanından Gülseren yoluna kadar devam edecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü başlayacak.

Yürüyüşün hemen ardından saat 14.30’da Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık moderatörlüğünde Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesiyle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalar” konulu panelle etkinlikler tamamlanacak.

Lefkoşa’da düzenlenecek Kadınlar Günü yürüyüşü için saat 16.30’da DAÜ Aktivite Merkezi önünden ücretsiz otobüs kaldırılarak öğrencilerin bu etkinliğe de katılımı sağlanacak.

Editör: TE Bilisim