Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak ve 3 gün sürecek konferans, KKTC, Türkiye ve dünyadan çok sayıda akademisyeni buluşturacak.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, konferansta “Medya, Çatışma ve İletişim”, “Medya, Çatışma ve Barış”, “Barış Çalışmaları ve Diyalog”, “Barış, Medya ve Adalet” ve “Film, Televizyon ve Temsil” gibi konular İngilizce ve Türkçe dilinde paralel oturumlarda ele alınacak.

Konferansın ana konuşmacısı, barış araştırmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Oliver Richmond.

Kıbrıs barış süreci üzerine de çalışmaları bulunan Richmond, konferansta, “Peace in the 21st Century: Peace, Progress and Intervention” (21.Yüzyılda Barış: Barış, İlerleme ve Müdahale) başlıklı bir konuşma yapacak. Prof. Richmond ilk günkü oturumların ardından düzenlenecek bir odak grubu toplantısına da moderatörlük yapacak. Toplantıda, “Kıbrıs’ta Sivil Toplum ve Barış Çabaları” irdelenecek.

Konferans süresince Serap Kanay’ın Anıtsal Öyküler Yerleştirmesi de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyarete açık olacak.

Organizasyon Komitesi adına açıklama yapan Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tuğrul İlter, ana temayı barış ve adalet arayışı olarak belirlediklerini, küresel ekonominin günümüzde katlanarak büyüyen yerel ve küresel eşitsizlikleri beslediğini; ekonomideki refah artışının aynı zamanda çevresel yıkım, sefalet ve yoksulluk da ürettiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim