DAÜ'den yapılan açıklamaya göre,  protokolün imza töreni, dün , DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında gerçekleşti.

 

Protokole Prof. Dr. Hocanın ile GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu imza koydu.

 

-“DAÜ’nün topluma hizmet konularında önemli görevleri var”

İmza töreninde  konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak kaliteli eğitim ve araştırmanın yanında topluma hizmet yönünde de önemli görevleri olduğunu kaydetti.

 

Remziye Seven sahte diploma suçlamasıyla tutuklandı Remziye Seven sahte diploma suçlamasıyla tutuklandı

GİKAD’ın projelerini takdir ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün de bu tür projelerde yer alırken girişimcilik ruhuna sahip kuruluşlarla iş birliği yapmayı tercih ettiğini belirtti.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ihtiyaçlarını gidermeye yönelik her projede DAÜ’nün katkısının olmasını istediklerini ve bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini aktaran Prof. Dr. Hocanın, aynı zamanda DAÜ’nün Üniversite Yönetim Kurulu’nda yer alan yöneticilerinin yarısından fazlasının seçimle göreve gelen başarılı kadınlar olduğunu da hatırlattı.

 

-“Kadınlarımızı geride bırakırsak geri kalmaya mahkumuz”

 

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da DAÜ’ye iş birliği için teşekkür ederek, gailelerinin KKTC’yi güçlendirmek olduğunu kaydetti.  Bunun için sivil toplum örgütleri, belediyeler, yerel yönetimler ve üniversitelerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Kavuklu, zamanın hızlı projeler üretip hayata geçirme zamanı olduğunu belirtti.

 

Gıda, iklim, kadın-erkek eşitliği ve girişimcilik konularında geriye kalmaya tahammüllerinin olmadığını aktaran Dr. Kavuklu, DAÜ’nün bu alanda yaptığı çalışmalarla KKTC’nin en güzide üniversitesi ve medarıiftiharı olduğunu kaydetti.

 

Toplumun yarısının kadın olduğunu belirten Dr. Kavuklu, “Kadınlarımızı geride bırakırsak geri kalmaya mahkumuz. O yüzden en büyük hedefimiz, fırsat eşitliği konusunda kadın ve erkek eşitliğini sağlamaktır” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve sonrasında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın tarafından GİKAD Başkanı Kavuklu’ya Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi