Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) Gaziantep’te Aile Danışmanlığı Sertifika programı düzenliyor. DAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Işık Gürşimşek, Yrd. Doç. Dr. Sibel Dinçyürek ve Dr. Sertan Kağan’ın katılımı ile gerçekleşen programların eğitimi 300 saati teori, 150 saati ise uygulamalı olarak belirlenmiştir.

Sertifika programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca, 4 Eylül 2012 tarihinde 28401 sayılı Resmi  Gazete’de yayınlanan “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğine dayalı olarak hazırlanmıştır. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nın amacı aile bireylerinin aralarındaki sınırlar ve ilişkiler üzerinde çalışarak bozuk ilişkileri düzeltmek ve bu süreçte kazanılan yeni iletişim ve etkileşim kalıplarının, aile bireylerinin sorun çözme yeteneklerini güçlendirmektir. Bu yetenekler güçlendirilirken özel teknik ve stratejileri içeren bir hizmet sunma yaterliliğine ve yetkisine sahip “Aile Danışmanı” yetiştirmektir. DAÜ bugünkü bilgi birikimi ve insan kaynakları ile hazırlamış olduğu Aile Danışmanlığı programı bünyesinde nitelikli eleman yetiştirmede önderlik yapabilecek deneyimdedir. DAÜ ailesi olarak bugün yurt dışında 50 tane nitelikli Aile Danışmanı yetiştirmenin gururunu yaşamaktadır.

            Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamındaki dersler ; Gelişim Psikolojisi, Kişilik Kuramları, Temel Psikolojik Danışma Becerileri, Aile ve Evlilik Danışmanlığında Araştırma Yöntemleri, Grup Süreci ve Dinamikleri, Aile ve Evlilik Danışmanlığının Temelleri, Çocuk ve Ergenlerle Psikolojik Danışma, Davranış Bozuklukları, Aile Danışma Kuramları I, Aile Danışma Kuramları II, Bireyi Tanıma Teknikleri (Aile ve Çift Danışmanlığında Değerlendirme), Çift Danışmanlığı, Aile ve Çift Danışmanlığı Teknikleri, Evlilik Öncesi Psikolojik Danışma, Aile ve Evlilik Danışmanlığında Müdahale Programları, AED Krize Müdahale, Proje Çalışması, Aile Hukuku, AED Uygulaması I (Çift), AED Uygulaması II (Aile), Supervizyon I (Çift) ve Supervizyon II (Aile) olarak belirlenmiştir.

Editör: TE Bilisim