Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan ve birçok ili etkileyen deprem felaketinde gerek Türkiye’de gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşanan derin acıların yaralarını kültür, spor ve sanat etkinlikleri ile sarmaya çalışacak. Bu bağlamda DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü ile DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 17-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında DAÜ Kampüsü’nde “DAÜ Kültür, Spor ve Sanat Günleri” adı altında spor müsabakaları, sanat atölyeleri, söyleşiler, 19 Mayıs Yürüyüşü, Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri etkinlikleri ve tiyatro gösterisi düzenlenecek. Kültür, Spor ve Sanat Günleri kapsamında DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu çevresinde Öğrenci Kulüpleri, Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri ile yiyecek ve içecek standları da yer alacak.

Söyleşiler Gerçekleştirilecek

Kültür, spor ve sanat ile hep birlikte daha güçlü yarınlara ulaşmayı hedefleyen DAÜ, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, saat 11.00’de, Aktivite Merkezi’nde Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü tarafından düzenlenecek olan ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz’in gerçekleştireceği “Engelli Bireylerin Toplumla Bütünleşik Yaşamı: Sanat ve Spor” konulu söyleşi ile etkinliklere başlayacak. DAÜ Arama ve Kurtarma Kulübü ile Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu’nda saat 16:00’da “Ekstrem Parkur Oyunları 2023” etkinliğini gerçekleştirecek. Öte yandan saat 17:00’de ise DAÜ Kültür, Spor ve Sanat Günleri Açılış Maçı düzenlenecek.

Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Etkinlikler Düzenleyecek

18 Mayıs 2023 Perşembe günü, saat 10:00’da, Aktivite Merkezi’nde Girişimcilik Kulübü tarafından girişimciliğin zorlu yolculuğunun anlatılacağı ve birbirinden değerli girişimcilerin yer alacağı “Girişimcilik Zirvesi” gerçekleştirilecek. Saat 14:30’da Fotoğrafçılık Kulübü tarafından Merkezi Derslikler Binası’nda “Özgün Düzensizlikler” isimli Yaratıcı Portre Sanatı Sergisi gerçekleştirilecek. Saat 18:00’de ise Beşiktaş Taraftar Kulübü DAÜBJK etkinliğinde, Beşiktaş’ın efsane amigosu Alen Markaryan söyleşi gerçekleştirecek.

DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri saat 17:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda uluslararası öğrenci birliklerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Gecede öğrenci birlikleri tarafından çeşitli gösteriler ve performanslar sergilenecek.

19 Mayıs Yürüyüşü Düzenlenecek

Tedavüle sahte ABD Doları sürdüğü tespit edilen 2 kişi tutuklandı Tedavüle sahte ABD Doları sürdüğü tespit edilen 2 kişi tutuklandı

19 Mayıs 2023 Cuma günü, etkinlikler saat 10:00’da, Açık Basketbol Sahaları’nda düzenlenecek olan Streetball Turnuvası ile başlayacak. Saat 16.00’da DAÜ Golf Sahası’nda “Zehra Onbaşılar ile Enstrümanını Yarat ve Çal” konulu atölye çalışması gerçekleştirilecek. Öte yandan saat 19:00’da 19 Mayıs Yürüyüşü gerçekleştirilecek. DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) ile DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüş DAÜ Atatürk Meydanı’ndan başlayıp Mağusa Gelişim Akademisi’nde sona erecek.

“Paraya Hayır” Tiyatro Gösterisi Düzenlenecek

20 Mayıs 2023 Cumartesi günü, etkinlikler kapsamında Yasin Düşüner Stadyumu’nda saat 11:00’de, “Skill Gösterisi”, saat 13:00’te Lady Crows - NEU Angels Flag Futbol Maçı, saat 15:15’te EMU Crows - NEU Brothers Amerikan Futbolu Maçı ve saat 18:00’de çeşitli oyunlar düzenlenecek. DAÜ Aktivite Merkezi’nde, saat 13:00’te Fenerbahçe Taraftarlar Kulübü olan DAÜFEB tarafından Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri Cem Gölbaşı’nın söyleşisi gerçekleştirilecek.

Saat 16:30’da, Aktivite Merkezi’nde Sıla Tüfekçioğlu (Hayal Gezer) tarafından “Performatik Multimedya Atölyesi” konulu ve saat 17:00’de, Golf Sahası’nda “Oya Akın ile Drama ve Devrim” konulu atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, saat 20:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Paraya Hayır” oyunu sahnelenecek. Flavia Coste’nin yazdığı, Can Kapyalı’nın çevirdiği, Osman Ateş’in yönettiği oyunda Kurtuluş Altaylı, Aysel Açelya Bükülmez, Özgür Oktay ve Fuat Zorali rol alıyor.

Kültür, Spor ve Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında 17-18-19 Mayıs 2023 tarihlerinde, saat 16:00’da, Yasin Düşüner Stadyumu’nda Çim Voleybolu, Çim Tenisi, Five A Side Turnuvaları düzenlenecek. Kültür, Spor ve Sanat Günleri” kapsamında her gün Merkezi Derslikler Binası’nda ise, saat 16:30’da, Mural Sanatı Atölye Çalışması ve 17:00’de Yasin Düşüner Stadyumu’nda DAÜ Öğrenci Kulübleri tarafından kendi alanlarına yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi