Bu yılki oryantasyon teması ile farklı gezegenlerin farklı kültürleri temsil ettiği ve bu farklı kültürlerin ana gezegen olan Doğu Akdeniz Üniversitesi`nde buluşmaları konu ediliyor. Karşılama ve konaklama olarak detaylandırılan program kapsamında yeni gelen öğrenciler Ercan Havalimanı, Gazimağusa ve Girne Limanları`nda karşılanıp yurtlarına yerleştirilecek. 

Birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerin düzenleneceği 16. Oryantasyon Günleri kapsamında 23-27 Eylül 2013 tarihleri arasında her akşam Aktivite Salonu`nda yerli ve yabancı filmlerin yer alacağı açık hava sinema geceleri yapılacak. Program kapsamında 24 Eylül 2013 tarihinde yeni öğrencilerin DAÜ kampüsünü dana iyi tanımaları için kampüs turu ve yönetsel birim tanıtımları düzenlenecek. Ayrıca 24 -27- 28 Eylül 2013 tarihlerinde Gazimağusa, Lefkoşa-Girne ve Karpaz turları ile KKTC en iyi şekilde tanıtılmaya çalışılacak.

Oryantasyon programının en önemli etkinliklerinden birisi olan ve yeni gelen öğrenci ile ailelerinin tüm Rektörlük, fakülte ve yüksekokul yöneticileri ile bir araya gelme fırsatını buldukları “Velilerle Buluşma” gecesi ise 24 Eylül 2013 tarihinde DAÜ Deniz Tesisleri`nde düzenlenecek. Tanıtım günleri kapsamında 30 Eylül – 3 Ekim 2013 tarihleri arasında Fakülte ve Yüksekokul tanıtımları gerçekleştirilerek, yeni öğrencilerin kampüsteki fakülteleri daha yakından tanımaları sağlanacak.

4 Ekim 2013 tarihinde ise DAÜ’ye ve KKTC`ye adaptasyon sürecinin kolaylaştırılması için yeni öğrencilere ve ailelerine yönelik olarak DAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDRAM) tarafından “Kültür Şoku” konulu ve Polis Müdürlüğü tarafından “KKTC’de Yaşam” konulu iki konferans düzenlenecek. Oryantasyon Günleri kapsamında, yeni gelen öğrenciler ve aileleri için DAÜ-2 Yurdu, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda, danışma masaları kurulacak.

4 Ekim 2013 akşamı yeni kayıtlı öğrencilerin Üniversiteye gelişlerini kutlamak, idari ve akademikbirimlerle ve öğrenci kulüpleriyle tanıştırmak için “Hoşgeldin” gecesi düzenlenecek. Gecede Kıbrıs kültürünü yansıtan yöresel yiyecek ve içecek tanıtımının yanı sıra, öğrencilerin coşkusunu daha da artırmak için yerel grupların yer alacağı iki konser gerçekleştirilecek.

25 Ekim 2013 akşamı ünlü DJ’lerin performanslarının da yer alacağı eğlence ve coşku dolu bir organizasyon olan “Plaj Partisi”, DAÜ Deniz Tesisleri`nde gerçekleştirilecek.


 
Editör: TE Bilisim