Dana Kadri Fellahoğlu’nun başarısız bir yönetim gerçekleştirdiğini ifade ederek projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Dana, ‘12 bin Lefkoşalının oyuna talibim’ dedi. Hedefim tüm Lefkoşalının oyudur diyen Dana, Lefkoşalı niçin size oy versin sorusuna şöyle cevap verdi;
‘Çalışana güvence, Lefkoşalıya hizmet…’
Yönlendirilen bir başkan değil, yöneten ve ayaları yere basan bir başkan olarak adayım.
Seçim gününe kadar hedefim 20 bin evi ziyaret ederek, tüm insanlarımıza ulaşmaktır. Biz Kadri Fellahoğlu’na da halkımıza da soracağız; ‘ Lefkoşa’da yaşamaktan mutlu musunuz? ‘ Kadri beyden bu soruya cevap bekliyoruz. Ben Lefkoşa’ya faydam olacağına inanarak bu yola çıktım.
Sineklerin, çöplerin, lağım sularının içinde yaşayan Lefkoşalı artık etrafında ot, pislik, lağım suları görmek istemiyor.

CEMAL BEY DÖNEMİNDEKİ BAŞARIYI BİLE YAKALAMAYAN BİR BAŞKANIN LEFKOŞA’YA VERECEK HİÇBİR ŞEYİ OLAMAZ
Çalışanların Sosyal Güvencesi ve Lefkoşalının hizmet alması öncelikli zeminimizdir. Lefkoşalıya saygı ve Lefkoşa’yı yarınlara taşıma, tüm bunların başlangıcı olarak LTB’nin mali yönden bütçesinin denkleştirilmesi ve idari yönden güçlenmesi şarttır. Şuan konusunda uzman kişiler 2014 bütçesinin 30 milyon TL açık vereceğini hesapladılar. Böylelikle Lefkoşa’yı planlarken atacağınız adım ortada. 30 milyon açık ile Lefkoşa’nın geleceğini ne kadar planlayabiliriz bu yönde çalışmalar başlattık. Mali ve idari konularında yapılandırma konusunda çok ciddi çalışmalarımız vardır. Şu an tablo ortadadır. Cemal bey dönemindeki başarıyı bile yakalamayan bir başkanın Lefkoşa’ya verecek hiçbir şeyi olamaz.

Belediyeye yeni gelir kaynakları yaratılacak. Meyve ve sebze hali Lefkoşa Türk Belediyesi’ne hali geri kazandıracağız. Böylelikle 250-300 bin TL’lik aylık gelir elde edilecektir. Mezbaha’nın yasal sorunları giderilerek yeniden ekonomiye kazandırılması aylık 100 bin TL gelirin belediye bütçesine kalması demektir. Arıtmadan çıkan 30 bin m3 suyun ekonomiye, tarıma, hayvancıya geri kazanımı 300 bin TL’ aylık gelir, eksik toplanan kanalizasyon, geceleme hizmetleri ise 100 bin TL gibi bir gelirin Belediye’ye kalması demektir. Ayrıca Kadri bey tarafından peşkeş çekilen reklam panolarından gelecek olan gelirin 29 Haziran’dan sonra LTB’ye kalması 250 bin TL’lik ek gelirin belediye kasasına girmesi demektir. Park ve sosyal tesislerden elde edilen aylık gelir ise 150 bin TL gibi bir rakamdır

KİMSEYİ SOSYAL GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMAYACAĞIZ
Çalışanların sosyal haklarının göreve geldikten sonra yatırılacağı konusunda çok iddialıyız. Kimseyi sosyal güvencesiz çalıştırmayacağız. Vefat eden 3 çalışanımıza Temmuz ayı sonunda alacağını ödeyeceğiz. Emekli olan ve haklarını alamayan yaklaşık 10 kişiye de ilk 3 ay içinde haklarını belediyeden alacakları sözünü veriyoruz.
Piyasada olan 4 milyon TL Lefkoşa esnafını hırsız ve yalancı durumuna düşüren ben bunları ödemeyeceğim diyen başkanın aksine, biz bunları planlayarak ödemesini yapacağız ve bu kara lekeyi Lefkoşa’ya kazandıracağız. Sayıştaylık denetiminden geçirilen tüm borçlar planlanarak ödenecektir. Aylık gelirlerimiz baktığımızda devlet katkısı ile 5,5 milyon TL toplanabileceğini hesaplıyoruz.
Bu rakamlara baktığımızda planlı, ayakları yere basan, halktan topladığı vergileri halka veren bir belediye yaratacağız.

Araç ve bakımları için 300 bin TL gider ayılacaktır. Biz şunu çok net belirtmek isteriz, iş araçlarının kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Aylık 500 bin TL’nin Lefkoşa’ya yaşanamaz halde olan Lefkoşa’nın yaşanabilir hale gelmesi parklar, yollar, temizlik, kaldırım, ana arterlerdeki yolların düzenlenmesi için harcanacaktır. Ve kendi tahsil ettiği vergilerle yürüyebilen bir belediye yaratacağız. Mali uzmanlar bu yönde çalışmalarını tamamladı. Çalışanların sosyal haklarının ödenmesi yeni bir yapılanmanın kaçılmaz olduğu da gerçektir. Çalışanların ihtiyaç hissettiği anda sağlık hizmetlerinden yararlanması ve sistemi çalıştıracak prim ücretlerinin ilgili kurumlara ödenmesi ve bu hakların ne kadar prime karşılık ödeme yapılını seçim öncesi çalışanların bilmesi gerekir. Nasıl halktan toplanan vergilerin bir kısmını halka hizmet olarak geri vermesi planlanıyorsa çalışanların da haklarını bilmesi gerekir. Biz tüm proje ve sözlerimizin arkasındayız. Gerçekleştirmediğimiz anda bu koltuklarda oturmayacağız.

Lefkoşa halkı, vergisini veren insanlardır ve herkes ödediği verginin karşılığını almalıdır. Lefkoşa risk edilmemesi gereken bir şehrimizdir. Bu işleri bilen insanlar bu görevi yapmalıdır. Benim 25 yıllık bir tecrübem var. Bu tecrübemi Lefkoşa halkına hizmet ederek kullanacağız. Halkın beklentisine baktığımız zaman temiz bir çevrede düzgün yollar, yeşil içinde bir Lefkoşa var.

Lefkoşa’nın hizmeti bilen bir başkana ihtiyacı vardır. Ulu bir görev olan Kaymakamlık noktasına eriştim. 25 yıl hizmet verdim ve halen büyük bir heyecan duyuyorum. Herkes proje ortaya koyuyor ama (bizimde 100 e yakın projemiz var) yerde yatan Lefkoşa’yı ayağa kaldırmak, yeşil, temiz, güvenceli bir Lefkoşa yaratmak da bizim elimizdedir. Bunların çözümü de bilgi ve tecrübe ister.

21 saat çalışıyorum. Lefkoşa’yı yarınlara nasıl taşıyabiliriz planları yapıyoruz. Lefkoşalı yönlendirilen değil yönlendiren başkana oy vermelidir. Ortaya koyacağımız ve ayakları yere basan planlarımızı adım adım yürürlüğe koyacağız. Lefkoşa’yı yarınlara taşıyacağız. 20 yıl Kaymakam’lıkta ortaya koyduğum dürüst ve güvenilir çalışmanın devamını halkımızdan talep ediyorum.
Belediyedeki Kırmızı halıyı kaldıracağız.. Merdivenler halka açılacak. Çalışanları insan yerine koyacak, saygı yerine gösterecek sorunları dinleyecek başkanlık için talebiz..
Editör: TE Bilisim