TRT’nin İzmir’de düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak olan KKTC ekibi, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy’u ayrı ayrı ziyaret etti.

35. TRT 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliği’ne katılacak olan ekip adına ziyaretlerde konuşan İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa, şenliğin bu yıl İzmir’de İzmir Fuar Alanı’nda kutlanacağını kaydetti. KKTC’nin 30. kez katılacağı şenliğe bu yıl 46 ülke ekibinin katılacağını ifade eden Paşa, KKTC’nin, Dikmen, Ağırdağ, Alayköy, Gönyeli ve Şht. Ertuğrul İlkokulları’ndan oluşturulan karma halk dansları ekibiyle temsil edileceğini söyledi.

Kafile Başkanı, Eğitmen Öğretmen Ersin Tünay, Eğitmen-Öğretmen Mübeccel Özkasnak ile öğrenciler şenliğe katılmak üzere 14 Nisan Pazar günü adadan ayrılacak ve 24 Nisan’da geri dönecek.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünyada kutlanan, en büyük bayramlardan biri olduğunu söyledi.

Bozer, KKTC’li çocukların da uluslararası kutlamalara katılmasının kendileri için büyük önem  ve anlam ifade ettiğini dile getirdi.

TRT tarafından uluslararası bazda ve dünyanın bir çok yerinden çocukları davet ederek şenlik düzenlemesinin ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Bozer, bunun dünyada başka bir örneği olmadığını söyledi.

KKTC’li çocukların diğer dünya çocuklarıyla birlikte olmasının, onların kültürlerini tanımasının büyük bir artı olacağını kaydeden Bozer, çocukların KKTC’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.

Çocukların  ülkelerini temsil ederken örnek davranışlarda bulunmasını da isteyen Bozer, dost  oldukları, ülkelerini anlattıkları diğer dünya çocuklarını ülkelerine gittiklerinde orda KKTC’yi tanıtacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim