Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Londra’daki temaslarını tamamlayarak dün gece yurda döndü.

Siber ve beraberindekiler saat 01.00 sıralarında Ercan’a vardı.

Londra’ya 28 Mart’ta giden Meclis Başkanı Siber’e, 31 Mart’ta CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, DP-UG Milletvekili Ergün Serdaroğlu, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve TDP Milletvekili Zeki Çeler de katılmıştı.

Siber, İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda Kıbrıs sorunuyla ilgili; Muhafazakar Müslüman Forumu toplantısında ise “kadınların güçlendirilmesi ve kişisel kariyeri” konusunda konuşmalar yaptı; Commonwealth Parlamenterler Birliği Genel Sekreteri Dr. William F. Shija’yla; Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’le, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sivil toplum örgütleriyle, Londra’daki belediyelerin bazı Kıbrıslı Türk meclis üyeleriyle görüşmüş ve Türk okullarını ziyaret etmişti.

Siber temaslarında Kıbrıs’ta çözümü desteklediklerini; bu süreçte Kıbrıs Türk halkının sesinin demokratik seçilmiş temsilcileri aracılığıyla uluslararası alanda duyulmasının sağlıklı bir çözüm süreci için de gerektiğini vurgulamıştı. Siber, Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargo ve izolasyonların haksızlığına da dikkat çekmişti. 
Editör: TE Bilisim