KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde, Lefkoşa’daki ilk tören bu sabah Şehitler Anıtı’nda yapıldı.

Protokol sırasına göre, çelenklerin anıta sunulmasıyla saat 08.00’de başlayan törene Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) Temsilcisi Tank Albay Dursun Bostan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) Temsilcisi Piyade Albay İbrahim Dağman, Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Asbaşkanı Akın Aktunç, siyasi partilerden, derneklerden, kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Ardından Lefkoşa Kaymakamı Basri, KTBK Temsilcisi Bostan, GKK Temsilcisi Dağman anıt özel defterini imzaladı.

KTBK ile GKK temsilcileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek korumak ve yaşatmak azimi ve kararlılığında olduklarını vurguladı.

ANIT ÖZEL DEFTERİNE YAZILANLAR

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve onuru için en değerli varlığınızı, canınızı vererek şehitlik mertebesine yükseldiniz. Sizlerden aldığımız güçle, sizlerin uğrunda şehit olduğunuz değerlere sahip çıkan Kıbrıs Türk halkını ileriye götürmek ve geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için çalışacağız. Sizleri rahmetle anarken bir kez daha verdiğiniz mücadele önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

KTBK Temsilcisi Tank Albay Dursun Bostan ise anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkının onuru, özgürlüğü ve istikbali uğruna, kanlarınızı vatan uğruna akıtarak, bu uğurda canlarınızı vererek yüce şehitlik mertebesine ulaştınız.

Varoluş mücadelesinde her türlü tehlikeyi göze alarak bu topraklar uğruna şehit olan siz kahraman aziz şehitlerimizin bıraktığı anılar bizler için her zaman övünç ve güç kaynağı olacaktır.

Yüce Türk milleti ve Türk ordusunun mensubu olarak bizler haklı ve onurlu mücadeleniz sonucu kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek korumak ve yaşatmak azim ve kararlılığı ile gerektiğinde canlarımızı seve seve feda etmeye hazırız. Sizi minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

GKK Temsilcisi Piyade Albay İbrahim Dağman ise anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkının varlığı, eşitliği ve bu toprakları vatan yapma, barış ve güven içinde özgür yaşama mücadelesinde canlarınızı seve seve veren siz aziz şehitlerimizin bir kez daha huzurundayız.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeli olarak emanetiniz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama vazifesini hiçbir zorluktan yılmadan yerine getireceğimizden ve gerektiğinde sizler gibi canlarımızı feda edeceğimizden şüpheniz olmasın.

Sizlerden aldığımız güçle bugün mücadelemizi sizlerin uğruna şehit olduğunuz değerlere sahip çıkan Kıbrıs Türk halkını ileriye götürmek ve geleceği sağlam temeller üzerine oturmaktır.

Bu anlamlı günde hepinizi minnet ve şükranla anar, manevi huzurunuzda eğiliyoruz. Ruhunuz Şad olsun.”
Editör: TE Bilisim