Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı, halkından yüzde 60 onay alan vizyonunun halkın vizyonu olduğunu belirterek, saygı duyulmasını istedi.

Mustafa Akıncı bugün mahkemelerdeki Yüksek Adliye Kurulu’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. 2 turlu bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, sonucun Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını dileyen Akıncı, 7 adayla birlikte demokratik sürece ciddi katkı sağladıklarını belirtti. Akıncı, “Halkın takdiri benim yönümde tecelli etti. Tüm gücümle çalışacağım” dedi.

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akıncı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili olarak “Anavatan-Yavruvatan sevgisi yüreklerde olmalı” dedi.

Akıncı, şöyle devam etti:

“KKTC diye bir varlık var. TC bunu tanıyor. Bu varlığın kurumları, bir de cumhurbaşkanı var. 2 devlet söz konusu. Biz de kardeş ilişkisi içinde olalım, yavru olmaktan, emeklemeden kurtulup, kendi ayaklarımız üstünde duralım istiyoruz. Kıbrıs Türk toplumu gelişsin kendi ayakları üzerinde dursun. Federal yapıda daha güçlü olur. AB içinde de. Böylesi bir kardeşlik ilişkisi Türkiye için de iyi olur”

Kampanya sürecinde de bu görüşlerini defalarca dile getirdiğini ve çözüm odaklı bir politika öngördüğüne dikkat çeken Akıncı, “4 boyutlu siyasetin önemli bir boyutu da, Türkiye ile uzlaşma öngören bir ilişki kurmaktı” dedi. 
Editör: TE Bilisim