Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı, hükümetin  ilaç kaçırdığı iddiaları hakkında, “Bu iddialar halkımızı güldürdü” dedi.

Havadis Web TV’ye konuşan Akıncı, İlaçlar ilk defa Güney’den geçmedi, bu sağlıktır, Allah kimseyi muhtaç etmesin. Konu sağlık olunca derman neredeyse insan onu arar” ifadelerini kullandı.

Güney’den getirilen ilaçlardan 1 hafta önce de kanser ilaçlarının Güney Kıbrıs’tan getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Güney’den getirilen ilaçlardan 1 hafta önce, Cumhurbaşkanlığı yine kaçakçılık yaptı” diyerek göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin güneyden gelen ilaç yardımı sonrası yaptığı açıklamaya 'Başbakanlık açıklamasıyla yaptığımız işin ne büyük bir kaçakçılık suçu olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Başbakanın suç duyurusunun ardından sevgili Harmancı ile birlikte hakkımızda işlem yapılmasını bekliyoruz. Sağlıkla kalın.' şeklinde cevap vermişti.

Hükümet de Cumhurbaşkanı Akıncı'ya cevaben 'böyle bir açıklamayı çarpıtarak dalga geçer bir tavır sergilemesi, bilinen tutumunun bir yansıması, KKTC'yi ve bulunduğu makamı nasıl algıladığının bir göstergesidir." açıklamasında bulunmuştu. 

Editör: TE Bilisim