CTP-BG Kadın Örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle beş ilçede bildiri dağıtarak kadınların gününü kutladı. Lefkoşa'da Başbakanlık kavşağında gerçekleştirilen bildiri dağıtımına, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Meclis Üyesi adayları, Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı, ilçe yöneticileri ve çok sayıda sempatizan katıldı.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için dağıtılan bildirilerde, "Duyarsızlığı değil dayanışmayı, üstünlüğü değil eşitliği, esareti değil özgürlüğü gerçekleştirmek için varız", "Dünyanın adil ve eşit ortağıyız", "Fiziksel, ekonomik, psikolojik, politik şiddete tokuz", "Kadınız, varız, dünyayla barışığız", "Eşit hak + Eşit fırsat = Toplumsal ilerleme" ve "Emeğine ekmeğine iradene haklarına sahip çık" sloganları yer aldı.

CTP-BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir simgesi olduğunu ifade ederek CTP-BG Kadın Örgütü olarak ülkedeki kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal alanda verdikleri mücadeleyi selamladı.

Editör: TE Bilisim