Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, 16. İlçe Kongrelerine bu akşam Lefkoşa İlçesi Kongresi’yle başlıyor. Naci Talat Vakfı’ndaki kongre saat 19.00’da başlayacak.

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat’ın yaptığı açıklamaya göre, Lefkoşa İlçe Kongresi ile başlayacak ilçe kongreleri daha sonra Mağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de yapılacak.

Talat, CTP Gençlik Örgütü’nün 16 yılı aşkın süredir mücadelesini sürdürdüğüne işaret ederek, her geçen gün aktif olarak siyaset üreten üyelerinin sayısının da artmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu belirtti. Talat, “Sorunlara çözümler üreten, bunları uygulamaya çalışan ve aslında ülkemizde gerekli olan cesur değişimin öncüsü olmayacak bir gençlik için mücadele vermeye devam ediyoruz” dedi.

Ongun Talat, sadece yurtiçindeki mücadeleye katkı koymakla yetinmeyip, ayrıca YES ve IUSY gibi uluslararası gençlik örgütlenmelerine olan üyelikleriyle Avrupa ve Dünya Sosyalist gençliğiyle dayanışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Talat, ülkenin yeniden birleşmesi ve iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon hedefine ulaşılması için çabalarını, hiç geri adım atmadan devam ettirdiklerini söyledi. Bu hedef doğrultusunda Kıbrıslı Rum gençlerle diyalog ve işbirliklerini artırmaya devam etiklerine dikkat çeken Talat, “Adadaki siyaseti, eş-dost-ahbap ilişkisi ve icraatları haline getirenlere karşı, toplumsal çıkarlarımızı gözeten bir siyasi anlayışı yerleştirmek, bundan sonra da en büyük hedeflerimiz arasında yer alacaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim