Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 18. Olağan Kongresi, gerçekleştirildi ve yönetim kurulu başkanlığına Enver Gürkan Tekiner getirildi. Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 18. Olağan Kongresi’ne Genel Sekreter Tufan Erhürman, milletvekilleri Doğuş Derya, Özkan Yorgancıoğlu, Birikim Özgür, Ahmet Gülle, Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, MYK üyeleri ve çok sayıda Gençlik Örgütü üyesi katıldı. Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 17. Dönem Başkanı Turgut Çalıcı, görevi Enver Gürkan Tekiner’e devretti. Kongrede, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, 17. Dönem Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Turgut Çalıcı ve Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Enver Gürkan Tekiner birer konuşma yaptı. Kongrenin Divan Kurulu Başkanı Feriha Tel olurken, Çağkan Kabataş ve Ülkü Taşseven de Divan Sekreteri oldu. Divanın oluşturulmasının ardından da Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi ve ardından konuşmalara geçildi.

ERHÜRMAN: “GENÇLER TOPLUMU DÖNÜŞTÜRME GÖREVİNİ ÜSTLENECEK”
CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, toplumu dönüştürme görevinin parti içerisindeki gençlere ait olduğunu söyledi. Kıbrıs sorununda uzun süreden beridir özlenilen hareketliliğin yaşandığı bir döneme girildiğinin altını çizen Erhürman, “Belki de en çok çalışmamız gereken dönemlerden birine giriyoruz” dedi. Kıbrıs sorununda yaşanan hareketlenmenin yanı sıra ülkede erken genel seçimlerin de konuşulduğuna dikkat çeken Erhürman, hem referandum hem de erken seçimlerin aynı döneme rast gelebileceğini ifade etti. CTP’nin görevlerinin sadece seçimlerle sınırlı olmadığını kaydeden Erhürman, sol bir parti olduklarını ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da sol partilerin sadece iktidar hedefiyle yaşan partiler olmadığına vurgu yaptı. Sol partilerin vizyonlarının her zaman toplumu dönüştürmek olduğunu belirten Genel Sekreter Erhürman, toplumu dönüştürmede en büyük görevin parti içindeki gençlere düştüğünü ifade etti.

TOMGÜSEHAN: “ÇÖZÜM MÜCADELESİNDE GENÇLİK ÖRGÜTÜMÜZÜN ADI TARİHE KAZINDI”
Genel Sekreter Erhürman’ın ardından söz alan Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, Kıbrıs’ta barış ve çözümün hiç olmadığı kadar yakın olduğunu belirterek sözlerine başladı. CTP Gençlik Örgütü’nün 20 yıllık tarihine bakıldığı zaman Kıbrıs’ta barış ve çözüm için birçok örgütten çok daha fazla mücadele ettiğinin altını çizen Tomgüsehan, çözüm mücadelesinde CTP Gençlik Örgütü’nün adının tarihe kazındığını vurguladı. Sokağa çıkıp eylem yapmaktan korkulduğu dönemlerde partili büyüklerinin sokakta olup mücadele verdiklerine değinen Tomgüsehan, tekrardan barışa yaklaşıldığı bu günlerde CTP’nin yeniden sokakta olup ve eylemlerdeki yerini alması gerektiğini dile getirdi.
ÇALICI: “SÖYLEDİKLERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”
CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 17. Dönem Başkanlığı görevini yürüten Turgut Çalıcı, kendisinden önceki dönem görev yapan arkadaşlarından bayrağı devraldığında bir takım sıkıntılar bulunduğunu ve bu sıkıntıları aşmak için göreve geldiklerini, geriye de dönüp baktıkları zaman sıkıntıları aşarak bayrağı yeni yönetime devrettiklerini ifade etti. Önümüzdeki sürecin her zamankinden çok daha zor olacağına değinen Çalıcı, ufukta bir erken seçim ve referandumun görüldüğünü dile getirdi. Bu sebeplerden ötürü göreve yeni gelen yönetim kurulunun her zamankinden daha sıkı çalışması gerekeceğinin altını çizen Çalıcı, “Görev sürem boyunca yanımda olan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunar, yeni görev alacak olan arkadaşlarıma başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

TEKİNER: “GEÇMİŞTE VERİLEN MÜCADELELER UNUTULMAMALI”
CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Enver Gürkan Tekiner ise geçmişte yapılan referandum döneminde CTP’nin verdiği mücadelenin unutulmaması gerektiğini ifade etti. İçinde bulunulan sürecin gençleri heyecanlandırdığına vurgu yapan Tekiner, CTP gençliğinin barış sürecinde geçmişten bugüne öncü rol üstlendiğini kaydetti. Buna rağmen son dönemeçte her zamankinden daha dik, daha enerjik ve daha çalışkan olmak zorunda olduklarına değinen Tekiner, bireyler olarak değil bir bütün olarak güzel günlerin daha yakın olduğuna inanmaları gerektiğini söyledi. Çözümün motor gücünün ülke gençliği olacağına değinen Tekiner, “Yeter ki bizler bir kez daha, daha yüksek sesle ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez’ diye bağıralım, bu heyecanımızı topluma aktaralım ve hep birlikte sesimizi duyuralım, birlik olalım” dedi. Tekiner konuşmasının sonunda bir önceki dönem görev alan Başkan ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini sundu.

LEFKOŞA İLÇESİ 18. DÖNEM YÖNETİM KURULU:

Başkan: Enver Gürkan Tekiner
Yönetim Kurulu Üyeleri: Reyhan Soyseven, Birke Çağnan, Sultan İnkaya, Hasan Topuz, Hüseyin Özkader, Naim Uzunoğulları, Kemal Sivri ve Kemal Mümzatoğlu.
Editör: TE Bilisim