Müzakerelerin ekim ayında mutabakata varılan konularda kalındığı yerden başlanması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, kendisinin Cumhurbaşkanı seçildiğinde görüşmelere kaldığı yerden devam edeceğine dair BM Genel Sekreteri’ne yazılı taahhüt verdiğini, ayni taahhüdü Rum lider Nikos Anastasiadis’in de vermesi gerektiğini söyledi.

BM’nin 68’inci Genel Kurulu çalışmalarını izlemek ve çeşitli üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC New York Temsilciliği’ni ziyaretinde TAK ve BRTK muhabirlerine demeç verdi.

KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yeni taşınan temsilcilik binasını gezdirerek, temsilcilik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

“ÇÖZÜM İÇİN EN UYGUN ZAMANDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şu anki dönemin Kıbrıs sorununun çözümü yönünde en uygun zaman olduğunu vurgulayarak, “Kıbrıs Türk tarafı olarak iyi niyetle müzakerelere devam ediyoruz. Rum tarafının olumsuz tavrını değişmesi lazım. Nesiller değişiyor. Kaybedilecek bir 45 yılımız daha yok” ifadelerini kullandı.

“MÜZAKERELERE KALINDIĞI YERDEN DEVAM EDİLMELİ”

Ekim ayında müzakerelere tekrar başlanacağı konusunda mutabakata varıldığını fakat Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in görüşmelerin başlayacağı konusunda ortaya net bir tavır koyamamasının kendisini üzdüğünü dile getiren Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelere bırakıldığı yerden devam etmeye hazır olduğunu, sağlanan ilerlemelerin bir kenara atılamayacağını, yapılması gerekenin bunların üzerine kalan ana konularda ilerleme sağlanarak en erken zamanda bir anlaşmaya varılması olduğunu vurguladı.

Eroğlu, bu konulardaki düşüncelerini başta BM Genel Sekreteri olmak üzere New York’ta yapacağı diğer temalarda da gündeme getireceğini kaydetti.

EROĞLU YARIN İİT GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yarın İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşecek, ardından da TC Daimi Temsilciliği’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna vereceği resepsiyona katılacak. 
Editör: TE Bilisim