Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği “Colgate Afiş Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tabipler Birliği Merkezinde bugün düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdür Muavini Melek Baştaş, Diş Tabipleri Odası Başkan ve üyeleri, Tabipler Birliği yetkilileri, ödül alan çocuklar ve aileleri katıldı.

BIÇAK

Ödül Töreni öncesi bir konuşma yapan Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak, ilk dönemlerde 30 öğrencinin katılımıyla başlayan afiş yarışmasının bugün 500 katılıma ulaştığını söyledi ve daha fazla katılım olmasını diledi.

Çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini, ağız bakımını ve koruyucu diş hekimliği uygulamalarını öğretmeyi hedeflediklerini kaydeden Bıçak, Başman Kardeşler’in sponsor firma olarak çok büyük katkılarının söz konusu olduğunu bildirdi.

Bıçak, çocuklardan küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazanıp diş hekimlerini düzenli ziyaret etmelerini istedi.

TAŞSEVEN

Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Taşseven de, çocuklarda temizlik, dengeli beslenme ve ağız sağlığının önemine işaret ederek, yarışmada ödül almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

BAŞTAŞ

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdür Muavini Melek Baştaş da, diş sağlığı konusunda farkındalık yaratılması adına düzenlenen etkinlikten dolayı Diş Tabipleri Odası ve yönetimini kutladığını belirterek, sağlıklı toplum yetiştirilmesi adına yarışmanın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak Başman Gup Direktörü Muhsin Eşkut’a teşekkür plaketi sundu.

ÖDÜLLER

Colgate Afiş Yarışmasında Birinciliği TED Koleji’nden Ayşe Salt, ikinciliği yine TED Koleji’nden Zeynep Yüksel, üçüncülüğü Atleks Sanverler Ortaokulu’ndan Emine Sevda Orşan elde etti.

Yarışmada, Bekirpaşa Lisesi’nden Sema Genç, Yakın Doğu Koleji’nden Nesibe Parsel, Levent Kolej’den Fuat Can Aygın, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Ergün Kemaneciler, Necat British School’dan Dylan Bain, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Gamze Gökay, Atleks Sanverler Ortaokulu’ndan Sevgi Apel, Türk Maarif Koleji’nden Ayşe Naz Başaranel, Asena Çapkın ve Deniz Birey “sergilenmeye değer” afişleriyle mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgeleri okullarda toplu olarak dağıtılacak.

Etkinlik sonunda kokteyl düzenlendi ve katılımcılara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Editör: TE Bilisim