Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor

81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 6 ilçesinde eş zamanlı olarak icra edilecek tatbikata, halk, katılmaya davet edildi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, tatbikat ile meydana gelmesi muhtemel bir deprem esnasında halkın doğru hareket tarzı ile ilgili bilgilendirilmesi ve söz konusu afetle ilgili toplumda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Tatbikat, AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonuyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 6 ilçesinde eş zamanlı olarak tüm vatandaşların katılımıyla icra edilecek.

Tatbikat kapsamında 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 17.57’de Sivil Savunma radyolarından (87.5, 89.8, 94.4, 100.4, 104.3 ve 104.5 FM) tatbikat duyurusu yapılarak, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde belirlenen yerlerde “Çök, Kapan, Tutun” uygulaması gerçekleştirilecek.

Tatbikat duyurusunun yapılmasıyla birlikte halkın da bulundukları yerlerde söz konusu hareketi uygulayarak, deprem anındaki doğru hareket tarzını prova etmesi isteniyor.

Tatbikata ev, iş yeri, okul, yurt, sağlık merkezi gibi mekanlarda katılacak olan vatandaşların, yapacakları “Çök, Kapan, Tutun” uygulamasını fotoğraf veya video olarak kaydederek, 0548 830 28 41 numaralı Whatsapp hattına göndermeleri talep edildi.

Halk, yaşanması muhtemel bir depremde yapılacak basit bir uygulama ile can kaybı ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla yapılacak tatbikata katılmaya davet edildi.

Editör: Haber Merkezi