Kabulde konuşan Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu, bu yılda okullarda farkındalık yaratmak ve kanserin ne olduğunun öğrenilmesi ve zararlarıdan kurtulmak için neler yapılması gerekliliği konusunda Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile birlikte bir çalışma gerçekleşeceğini söyledi. Bu konuda bakanlığın üzerine düşen görevleri yerine getirirken Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile de çalışmanın birlikte yürütüleceüğini ifade eden Bakan Arabacıoğlu, okullarda bazı yiyecek ve içeceklerin yasaklandığına dikkat çekti ve “çocuklarımızı zararlı şeylerden korumak zorundayız” dedi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ da kabulde yaptığı konuşmada ilk olarak bu çalışmaya Dr.Mustafa Arabacıoğlu’nun Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde başlandığına vurgu yaptı ve o günden bu yana her yıl ülkede kanser taramalarının ve kansere karşı öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesini amaçlayan seminerler düzenlendiğini kaydetti.
Çağlar; “Kanser Hastalarına Yardım Derneği, adada artan kanser vakalarını aza indirgeyecek olan en iyi yöntemin toplumu bilinçlendirmek olduğu nedeniyle rutin seminerler ve ev sohbetleri ile herkese ulaşmaya,rahim ağzı,meme kanseri ve genel kanser konularında bilinçlendirmeye çalışmaktadır. Bu amaçla da bu konuda uzman ekiplere köyden köye,evden eve gezilmektedir. Bu yılda başta okullarımız olmak üzere köy kadın kursları ile birlikte insanlarımıza ulaşıp farkındalık yaratmak istiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda 7Bin 750 kişiye ulaştık ve onlara kanserin ne olduğunu, nasıl önlenebildiğini anlattık” dedi.
 
Editör: TE Bilisim