Yerli ve ithal ürünlerin tanıtımının yapıldığı 37’nci Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Fuarı’nı Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Başkan Ali Çıralı standları gezerek katılımcılarla sohbet ederek, fuar hakkında bilgi aldı. Çıralı, “Bu fuar üretici ile tüketiciyi bir araya getiriyor ancak halkımız bu fuarı ziyaret ederek özellikle yerli ürünlerimizi yerinde görme fırsatı bulacaktır. ” dedi.
Fuarda firmalar ürünlerini 3 bin metre kare kapalı ve 5 bin metre karelik açık alanda sergiliyor. Ülkemiz üreticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda satış yapılmıyor.
Fuarda, Kıbrıs’a özgü el sanatları, hediyelik eşyalar, inşaat ve yapı malzemeleri, alçı dekorasyon ürünleri, mutfak, oturma grubu ve yatak takımları gibi mobilyalar, banyo ve aksesuarları, beyaz eşya çeşitleri yer aldı. Fuarda ayrıca, soğutma sistemleri, arabalar, araba yedek parçaları ve aksesuarları, güvenlik sistemleri, müzik setleri, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, zirai aletler, alkollü- alkolsüz içecekler, kahve tadımı, hazır giyim ürünleri, bilgisayar ve aksamları, kimyasal ürünler, tıbbi ilaçlar, kozmetik ürünler, çocuk oyuncakları, bisiklet, büro malzemeleri, garaj kapıları, ışık ve ses sistemleri gibi ürünler de sergileniyor.
Yaptığı ziyareti değerlendiren Başkan Ali Çıralı, fuarların ürün tanıtımı için önemine dikkat çekerek, “Özellikle ülkemizde düzenlenen böylesi fuarlar doğrudan tüketiciyle üreticinin bir araya gelmesinde büyük rol oynuyor” dedi. Fuarlara yerli üreticilerin daha etkin bir şekilde katılması gerektiğini de belirten Ali Çıralı, her fuarın mutlaka olumlu geri dönüşümümüm olacağının da altını çizerek, fuara katılan sanayicilere yerli ürünleri tanıttıkları için teşekkür etti.
Fuar katılımcıları, hükümetin istifasının ardından fuarın açılışının olmamasının ziyaretçi açısından dezavantaj oluşturduğuna inandıklarını söyleyerek, siyasilere çeşitli eleştiriler yöneltti. Katılımcılar, “Açılış olmadığı için fuar medyada yeterince yer almadı. Bunun yanında birkaçı dışında hiçbir siyasi kimlik fuarı ziyarete gelmedi. Ancak, çeşitli isimler altında düzenlenen panayırların açılışında bu siyasilerimiz boy gösterdi” diye konuştu.
Fuara katılan oda üyeleri şöyle:
“Analiz sistem Ltd., Kıbrıs Online Ltd. Nethouse Bilgi İşlem merkezi, Alp ENT Ltd. (Sultan Kahve), Alvin Ltd., Cypri-Cola Evsu Ltd., Giro Yatırım Ltd. (ICY Su), Kudret Balcı (Kantara balları) Shadi ENT. Ltd. (Girne Con Kahve), Şevket Hançerli Ticaret Ltd., Odam Tekstil Tic. Ltd., Ayşe Erçika Tic. Ltd., K.Paralik Metal İşleri Ltd., .Sümeraka Zafer Küpeşte Ltd., Alanyalı Ahşap San. Ltd., Armar Group, Burhan ltd., Özyüksel Möble Ltd., Yonpaş Orman Ürünleri ve Tic. Aş., Alu-Denizalp Alüminyum Sanayi Ltd., Çocuk Metal Ltd., Öztürk-Özel Denizalp Alüminyum, Uçar metal sanayi Ltd., Bingöl San. Tic. Ltd., Can-Ser Ltd., Arabacı Trading Co Ltd., Decomar Mermer Granit San. Ltd., Gürdağ Madencilik Ltd., Hasan Onalt San. Ltd., Hebo Yapı., Uğurel Mozaik Fab. Ltd., Waterland Turizm Trd.Ltd., Yusuf Paralik Co Ltd., Atensa Kağıt San. Ltd., Cyguns, Pekur Ltd.”
16 Haziran’a kadar açık olacak fuarda ülkemizden 90, Türkiye’den ise 30 firma ürünlerini sergiliyor.
 
Editör: TE Bilisim