Baraka’dan yapılan yazılı açıklamada, Fransız Yazar Moliere’in “Cimri” oyunundan uyarlanan iki perdelik komedi oyun, Lefkoşa’da sahnelenmesinin ardından turneye çıkıyor.

Turne programına 17 Mayıs Cumartesi günü Akdoğan’la başlayacak oyun, Mağusa ve Güzelyurt’ta da tiyatro severlerle buluşacak.

“Cimrinin Uşakları”, 19 Mayıs Pazartesi Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 24 Mayıs Cumartesi ise Güzelyurt AKM’de sahnelenecek. Tüm oyunlar saat 20.00’de başlayacak ve ücret 5TL olacak. Biletler girişten alınabilecek.

Dernek tiyatrosu olan ve kar amacı gütmeyen Baraka Tiyatro Ekibi, Akdoğan turnesinin tüm bilet gelirini Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’ne bırakacak.

Dayanışma amaçlı olarak böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Baraka, Akdoğan oyununa bölgedeki tüm duyarlı kişileri ve tiyatro severleri davet etti.

Baraka Tiyatro Ekibinin hazırladığı iki perdelik komedi oyunda Cemre İpçiler, Fatoş Muhtaroğlu, Feray Karahüseyin, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Nazen Şansal, Onur Bütüner, Sayra Lefkonuklu, Şifa Alçıcıoğlu ve Zekiye Şentürkler rol alıyor.
Editör: TE Bilisim