TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Çevre Mühendisleri Odası, Biyologlar Derneği, KEMA Vakfı, Tabipler Birliği, Yeşil Barış Hareketi, Mağusa Çevre Platformu gibi örgütlerin başkan ve temsilcileri ile atölye çalışması gerçekleştirdi.
İlk kez çevreye ve sağlık konusuna bu kadar önem veren ve hassasiyet gösteren bir aday çıktığı konusunda hemfikir olan örgüt temsilcileri, bunun umut verici olduğunu vurguladılar.
-Orhan Aydeniz-
KEMA Vakfı Başkanı Orhan Aydeniz, Dr. Suphi Hüdaoğlunu yıllardır tanıdıklarını ve böylesi bir göreve seçilmesi halinde başarılı olacağını bildiklerini söyledi. Hüdaoğlu’nun, özellikle ihmal edilmiş parklar, yeşil alanlar ve çevre ile ilgili ortak projelerde önemli başarılar elde edeceğine inanç belirten Aydeniz, çevreye olan duyarlılığı ve takım çalışmasındaki yeteneklerinden dolayı Hüdaoğluna destek belirtti.
-Hasan Sarpten-
Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Suphi Hüdaoğlunu, özellikle dereler gibi doğal çevremizi bir sorun olarak değil de, zenginlik olarak görüp Lefkoşa’ya katabilecek bir aday olarak gördüklerine dikkat çekti. Suphi Hüdaoğlu’nun Tabipler Birliği başkanlığı döneminde, ortak birçok projeyi beraber başardıklarını anımsatan Sarpten, Hüdaoğlu’nun başkan seçilmesi halinde ilk kez çevre örgütlerinin içinden gelen birinin etkin bir göreve geleceğini ifade etti.
-Doğan Sahir-
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de, birçok konuda çevreye olan saldırıların olduğu bir dönemde Suphi Hüdaoğlu’nun böylesi bir göreve aday olmasının kendilerini umutlandırdığını kaydetti. Bugüne kadar çevre duyarlılığı olan yetkili biri ile çalışma fırsatı bulmadıklarını anımsatan Sahir, Çevre Platformu’nun kurucularından ve paydaşlarından olan Suphi Hüaoğlu’nun başarlı olacağına inandıklarını ifade etti.
-Nilden Bektaş-
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ise, LTB’nin katı ve su atıkları, gıda güvenliği ve çevre konularında politikası olması gerektiğini, ancak yıllardır altyapı yerine peyzaj ve makyaja önem verildiğini kaydetti. Bektaş, Hüdaoğlu’nun seçilmesi halinde kendisi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade etti.
-Nurçin Arıkbuka-
Tabipler Birliği Çevre Sekreteri Nurçin Arıkbuka ise, Suphi Hüdaoğlu’nun Tabipler Birliği başkanlığı döneminde gıda, su ve çevre sağlığı konularına daha çok önem verilmeye başlandığının altını çizdi. Bu sayede toplumda duyarlılığın arttığına dikkat çeken Arıkbuka bu konuları diğer adayların da gündemlerine almak zorunda kaldıklarını söyledi. Arıkbuka, Hüdaoğlu ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, göreve geldikleri takdirde, çevre ve sağlık örgütlerinin tümüne beraber çalışma ve paydaş olma sözü verdi. Hüdaoğlu, “Katı ve sıvı atıkların çözümlenmesi, gıda güvenliği, çevre ve halk sağlığı konularında Lefkoşa başlangıç olabilir. Bu konularda diğer belediyelere de örnek olabiliriz” dedi.
Hüdaoğlu; Tabipler Birliği’nde kurdukları ‘Akil Hekimler Meclisi’nin bir benzerini, Sivil Toplum Örgütleri, Sendika temsilcileri ve muhtarların da katılacağı ‘Akil İnsanlar Meclisi’ olarak LTB’de de kurmak istediklerini belirtti.
Haspolat Arıtma Tesisi’nin, LTB’nin yapması gereken katkıyı yapmaması nedeniyle henüz yarım kapasite ile çalıştığını, kokunun kaynağının da bu olduğunu belirten Hüdaoğlu, buraya yapılacak katkının AB Kalkınma Bankası ve Kuzey Avrupa Fonu’ndan sağlanabileceğini kaydetti.
Güney Lefkoşa Belediye Başkanı’nın LTB Başkan adaylarına, özellikle Haspolat Arıtma Tesisi ile ilgili bir toplantı daveti olduğunu, kendisinin buna onay vermesine rağmen, CTP ile DP adayının bunu reddettiğini kaydeden Hüdaoğlu, “Ortak sorunların aşılması için diyalog kaçınılmazdır. Diyalogtan kaçarsak ortak sorunlarımızı nasıl çözeceğiz” dedi.
Gıda güvenliği, su güvenliği, derelerin doğal ortamı ile tekrardan kazandırılması gibi konularda önemli projeleri olduğunu belirten Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Çevre ve coğrafya ile uyumlu bir şekilde gelişme olması gerekir, aksi halde biz coğrafyaya uymazsak, ihanet edersek, sık sık yaşadığımız sel baskınlarına maruz kalmaya devam ederiz” dedi.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim