Çevre Koruma Dairesi, KKTC’yi son günlerde etkisi altına alan toz fırtınası nedeniyle zorunlu olmadan dışarıya çıkılmamasını ve açık havada çalışmak zorunda olan kişilerin kendilerini koruyucu önlemler almasını tavsiye etti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer, Çevre Koruma Dairesi’nin KKTC’nin 11 Mart 2013 tarihinden itibaren toz fırtınasının etkisi altında bulunduğunu söyledi.

Ünlüsoy, Çevre Koruma Dairesi Hava Kalitesi Ölçüm Ağından elde edilen sonuçlara göre son 24 saatte çapı 10 mikrometreden küçük olan partiküler madde konsantrasyonunun saatlik ortalamasının Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi’de 273 µg/m ³ ( mikrogram / metreküp), Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da 194 µg/m ³ , Gazimağusa’da 118 µg/m ³ Güzelyurt’ta 206 µg/m ³, Kalecik’te 163 µg/m ³ Teknecik’te 178 µg/m ³ ve Alevkayası’nda 167 µg/m ³ değerine kadar ulaştığını belirtti.

Eşref Ünlüsoyer, “Partiküler madde konsantrasyonu için tespit edilen günlük ortalama sınır değer olan 50 µg/m ³ değerinin büyük oranda aşılması beklenmektedir. Solunabilen küçük boyuttaki partiküler maddelerin sağlığa olan olumsuz etkilerinden dolayı özellikle toza karşı hassasiyeti olan kişiler ile yaşlı ve çocukların bugünlerde zorunlu olmadan dışarıya çıkmamaları ve açık havada çalışmak zorunda olan kişilerin kendilerini koruyucu önlemleri almaları tavsiye edilmektedir” dedi.

Hava kalitesi ile ilgili bilgilere www.cevre.gov.ct.tr adresinden de takip edilebilir. 
Editör: TE Bilisim