Lefke Avrupa Üniversitesi LAÜ KAY Kulübü, tüm canlıların yaşam hakkının saygınlığına inanıldığı için üniversite öğrencilerinin katılımıyla faaliyetlerine başladı. LAÜ KAY kulübü üyelerinin çabaları ile okul içerisinde bulunan kafetaryalardan alınan gıda yardımları sayesinde, her gün belli saatlerde kampüs içerisindeki hayvanlar besleniyor ve duyarlı öğrenci, akademisyen ve çalışanlar tarafından kampüs içinde tedavi edilmesi gereken hayvanların sağlık ihtiyaçları gideriliyor.

LAÜ KAY Kulübü, insanlarla aynı yerde bulunan evcil hayvanların huzurlu bir ortamda yaşamaları için Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat hedefiyle, “KAY Projesi” adı altında gönüllü öğrencilerden oluşan bir grup olarak kuruldu. Kampüs içerisinde terk edilmiş, sahipsiz olan kedi ve köpeklerin yaşam standartlarını yükseltmek, sağlık ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen KAY Projesi’nin faaliyetleri LAÜ’lü öğrenciler tarafından sürdürülüyor.

LAÜ KAY Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Salman, KAY Kulübü’nün temelde Hayvan Hakları Bildirgesi’nin tüm öngörülerini temel alarak onların yaşam hakkına, doğada aynı var olma hakkına saygı felsefesiyle üniversitede öğrenim gören gönüllü öğrencilerle birlikte kurulduğunu ifade etti. Salman temel amaçlarının “Doğayla Dost Kampüs” fikrinin olgunlaşması ve öğrencilerin kaliteli eğitim olanaklarının yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmesi olduğunu vurgulayarak kampüs içerisinde yaşayan evcil hayvanlara sahip çıktıklarını söyledi ve LAÜ yönetiminin KAY projesine desteklerini esirgemediklerini belirtti.

Kulüp Koordinatörü İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Emel Yılmaz ise, bir aydan beri faaliyette olduklarını ve gerek öğrencilerin gerekse akademisyenlerin gösterdikleri ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yılmaz, hayvan sevgisi konusunda bilincin daha da yükseltilmesi için önümüzdeki günlerde küçük yaştaki çocuklardan başlayarak ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.
Kulüp Başkanı Aslı Taşkenli ise, kulübe bağlı olan öğrenci üyelerin kampüs içerisindeki hayvanlara sahip çıkarak, hergün belli saatlerde yemek ve su verdiklerini, hayvanların artık daha mutlu olduğunu söyledi. Taşkentli, böylesine anlamlı toplumsal sorumluluk projelerinde yer alarak kendilerini geleceğe sorumluluk sahibi olarak hazırladıklarını ifade etti. Öte yandan Aslı Taşkentli, kendilerine verilen bu fırsattan ötürü, üniversite yönetimine tüm kulüp üyeleri adına teşekkür etti.

 
Editör: TE Bilisim