İskele Belediyesi IV. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik yazarlarla buluşma etkinliği gerçekleştirildi. İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencileri Gazeteci Yazar Banu Bozdemir’le buluştu. Büyük bir heyecan ve ilgi yaratan etkinliğe, Başkan Halil İbrahim Orun da eşlik ederek, öğrencilerin sevincine ve coşkusuna ortak oldu.

Çevre üzerine yazdığı çocuk kitapları ile tanınan konuk yazar Banu Bozdemir, çocukları kitaplarındaki kahramanların dünyasında eğlenceli ve meraklı bir yolculuğa çıkartarak, çevreyi koruma bilincini kazandıran keyifli söyleşiler gerçekleştirdi. Yazmış olduğu kitapların her birinde farklı kahramanlarla, farklı doğa olayları işlendiğini, küresel ısınma, çevre kirliliği vb. konulara dikkat çektiğini anlattı. Daha sonra, çevreyi koruma yolları, hayvan ve doğa sevgisi konusunda fikir alışverişi yapıldı ve yazarın deneyimleri çocuklarla kurduğu güzel diyaloglarla öğrencilerle paylaşıldı.

Etkinlik hakkında bir açıklama yapan Başkan Halil İbrahim Orun, öğrencilerle yine çok anlamlı bir etkinlikle bir araya gelmekten duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi. İskele Belediyesi’nin vizyonun merkezine insanın yerleştirildiğine vurgu yapan Başkan Orun, gelecek kuşakların şekillendirilmesinde aktif rol üstlenip katkı sağlamayı asli görev olarak gördüklerini belirtti. Bugünkü etkinlikle çevre konularında çocuk kitapları bulunan değerli bir yazarı İskele’de konuk ettiklerine işaret eden Orun, yazarla öğrencilerin paylaştıkları kaliteli zamanın geleceğimiz olan çocukların gelişimlerine ve eğitimlerine büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. İskele Belediyesi’nin davetini kabul ederek gelen yazar Banu Bozdemir’e de teşekkür eden Orun, İskele Belediyesi’nin eğitime ve geleceğe yapmakta olduğu yatırımların planlı bir şekilde devam edeceğini ifade etti.
Etkinlik soununda tüm öğrencilere, İskele Belediyesi tarafından, yazarın imzasını taşıyan çevre konulu beş farklı kitabı hediye edildi.

Banu Bozdemir, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Dört yıl Milliyet Sanat dergisinde ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk televizyonunda çeşitli sinema, sanat ve “Sevgilim İstanbul” programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Hâlen cinedergi.com'da yazı işleri müdürlüğü, beyazperde.com'da sinema yazarlığı yapıyor.

Hâlen televizyon için dizi senaryosu yazmaktadır. TRT’ye çektiği “Bakış” adlı bir de kısa filmi bulunan Bozdemir'in Küçük Sinemacılar ve Benim Trafik Kitabım isimli kitapları Kelime Yayınları’nda yayımlandı. Bozdemir'in ayrıca çocuklar için yayımlanmış 15 kitabı var.
 
Editör: TE Bilisim