Havadis Gazetesi'nin haberine göre, Kooperatif Merkez Bankası Güzelyurt Şubesi’ne ait 3 milyon liranın soyulması olayında flaş gelişmeler yaşanıyor.

Moldova’da olduğunu açıklayan soygunun zanlılarından polis Mustafa Çetereisi İngiltere’nin Essex bölgesinde Rayleigh’ta olduğu ortaya çıktı.

Aldatma yaparak İngiltere’ye gittiğini gizlemeye çalışan Çetereisi’nin aslında Türkiye’de serbest kaldıktan sonra perşembe günü saat 12.20 civarında Heatrow Havaalanı’ndan İngiltere’ye giriş yaptığı tespit edildi.

Çetereisi’nin İngiltere’nin başkenti Londra’ya bir saat uzaklıktaki Rayleigh’ta kaldığı ve bundan sonraki adımlarını planladığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çetereisi “Avukatım çok detaylı açıklamalar yapacak” dedi. Öte yandan Avukat Tekin Söylemez, Türkiye’de Şanlıurfa’da olduğunu ve bu aşamada bir açıklama yapmayacağını belirtti.

Mustafa Çetereisi’nin İngiltere’de olduğunu tespit eden KKTC polisi, İngiliz Interpolü aracılığıyla iadesini istemeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren polisten bir kaynak “İngiliz polisi ile temas halindeyiz. Perşembe günü saat 12.20’de Heatrow’dan İngiltere’ye giriş yaptığını öğrendik. İadesi için başvuracağız. Geçmişte İngiliz polisi ile adli yardımlaşma ve iş birliğimiz vardır. Bu çerçevede iadesini sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Öte yandan banka soygunu olayı ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren KKTC polisi dün Güzelyurt bölgesinde Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in de katıldığı geniş çaplı bir operasyon yaptı.

Polis, paraların büyük kısmının yurt dışına çıkarılmadığını ve bölgede saklandığına inanıyor.

Havadis Gazetesi 
Editör: TE Bilisim