Kendilerini 'En iyisi' olarak yutturmaya çalışan düzen partilerinin en elzem ihtiyaçlarımızdan biri olan suyun yönetimini özele devretme niyetinde olduklarına dikkat çeken Zehra Cengiz "Biz Kıbrıs Sosyalist Partisi olarak su dahil hiçbir hizmeti taşerona ve özele devretmeyeceğimizi, tam tersine belediye olarak daha bir çok alanda
halkımıza ucuz ve kaliteli hizmetler sunacağımızı açıkca beyan ederken, işbirlikçi düzen partilerini, sadece bir konuda, su konusunda özelleştirme ve taşeron uygulamasına gitmeyeceklerini açıkca ilan etmeye ve Lefkoşa halkına söz vermeye davet ediyoruz." çağrısı yaparak halkın bu siyasi partileri samimiyetleri konusunda test etmeye çağırdı.

Zehra Cengiz devamla, rejimin belediye çalışanlarına karşı
sergiledikleri tavırlarına karşı çalışanların yanında olduğunu
vurguladı ve Lefkoşa halkını belediye çalışanlarının yanında olmaya
davet etti.

"Düzen partilerinin yönetimindeki Lefkoşa belediyesinde sendika dağıtılacak, gücü kırılacak, maaşlar aşağıya çekilecek, işçiler asgari ücret ve hatta daha düşük maaşlarla sosyal haklardan yoksun olarak taşeronların insafına teslim edilecekleridir" diyen Zehra Cengiz, şöyle devam etti; "Tüm bunları engellemenin yolu doğrudan demokratik bir belediye yönetimine, halkın yonettiği bir belediyeye sahip olmaktır. KSP olarak halkımıza verdiğimiz söz bu büyük ve devrimci projeyi hayata geçirmektir. Bize rağmen,her biri demokrat geçinen
düzen partilerine oy verecek olan seçmene çağrımız, oy verecekleri partilerden katılımcılık, halk iradesine saygı ve doğrudan demokrasiyi uygulayacaklarının sözünü vermelerini talep etmeleridir. Ancak bu sayede çalışanlarının ve halkının menfaatlerini koruyan bir Lefkoşa yerel yonetimi elde etmemiz mümkün olabilecektir.

Demokratikleşmemiş bir yönetim mekanizması içinde sizlere verilecek olan tüm sözler ve vaadler birer palavra olmaktan öteye gidemeyecektir. Şimdi zaman bu palavralara, boş vaadlere kanmayacağımızı gösterme zamanıdır".
 
Editör: TE Bilisim