Kıbrıs Sosyalist Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Zehra Cengiz 9 Mart 2013 Cumartesi akşamı Alevi Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti.

Kalabalık bir kitle tarafından karşılanan Zehra Cengiz, Kıbrıs Sosyalist Partisi'nin Lefkoşa ile ilgili projelerini anlattı.

"Lefkoşa kontrolden çıkmış bir halde... Nereye gideceği belli olmayan bir yola girdi. Kamu sağlığı olsun, çöp sorunu olsun, her tarafa zarar veriyor. Lefkoşa'yı eğer bu durumdan kurtarmak istiyorsak Lefkoşa'yı Lefkoşalılar yönetmelidir. KSP'nin koordinasyonu ile ve halkın alacağı kararlarla Lefkoşa'yı yöneteceğiz" diyen Zehra Cengiz mahalleleri ilgilendiren sorunlarda her mahalle kendi karalarını kendilerinin alacağı, Lefkoşa'yı ilgilendiren konularda tüm Lefkoşalıların kendi kararlarınını alacağı bir yönetim önerdiklerini vurguladı.

"KSP'nin projesi yok deniyor. Palavra! Tek projesi olan parti KSP'dir. Temsili demokrasi iflas etmiştir. Lefkoşa Türk Belediyesi bunun örneğidir. Bizim projemiz projelerin en büyüğüdür. Bizim projemiz Doğrudan Demokrasi'dir. Tüm sorunları çözmeye muktedir tek projedir" diyen Zehra Cengiz projelerin halkın taleplerini yerine getirecek halkın yararına yapılması gerekenler olduğunun altını çizdi.

"Biz belediye meclis üyeliğine aday göstermedik. Çünkü biz belediyeyi belediye meclis üyelerinin onayı ile değil Lefkoşa halkının her konudaki modern teknoloji ile gerçekleştirilecek refrandum kararları ile yöneteceğiz. Lefkoşa halkının alacağı kararlara Lefkoşa Belediye Meclis üyeleri karşı çıkarsa halk onlara da gereken cevabı verir"
sözleri ile devam eden Zehra Cengiz, bir KSP'li olarak DÖKAY (Dövizle Konut Alanlarla Yardımlaşma Derneği) döneminde mağdur olan 1,600 konut sahibinin haklarının nasıl mücadele ile elde ettiklerini anlattı.
Zehra Cengiz devamla, mahalle halkının örgütlenerek nasıl Atatürk Öğretmen Akademisi arkasına kurulması planlanan trafo merkezine karşı başarılı bir mücadele yürüttüklerini örnekleyerek anlattı.

İşe gelmeden maaş alanlara iş disiplini soruşturması açarak ve belediye emekçilerinin kararları ile gerekirse işten durdurmayı da yapacağını söyleyen Zehra Cengiz, alınteri ile çalışan hiçbir belediye işçisinin işten durdurulmayacağını vurguladı.

Alevi Kültür ve Sanat Merkezi adına konuşan Hasan Şaşkara da Alevi Kültür ve Sanat Merkezi olarak sorunlara her zaman duyarlı olduklarını ve Lefkoşa için çalışmak istediklerini dile getirdiler. Ayrıcalıklara hem Lefkoşa'da hem de her yerde karşı olduklarını söyleyen Hasan Şaşkara Lefkoşa'nın düze çıkması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını, KSP adayı Zehra Cengiz'in dürüst duruşunutakdir ettiklerini vurguladı ve başarılar diledi. 
Editör: TE Bilisim