TDP Milletvekili Zeki Çeler, siyasi konuşmalarda verilecek mesajların önemli olduğunu vurgulayarak topluma negatif mesaj verilmemesi gerektiğini söyledi.

Çeler, bu süreçte, gıda yardımları ve maaş desteği konularındaki görüşlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu arayarak ilettiğini belirterek, bazı düşüncelerine daha fazla önem verilmesini beklediğini kaydetti.

“Önemli olan toplumun kazanmasıdır. Sunduğumuz fikirler, toplumun kazanması içindir” diyen Çeler, gıda yardımlarının bakanlık altında toplanıp dağıtılması gerektiğini, gerekli listelerin Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairesi’nde bulunduğunu anlattı.

Zeki Çeler, belediyeler ve muhtarlıklarla beraber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın ortak çalışma yaparak halka yardımların koordine edilebileceğini söyledi.

“İHTİYACI OLANA DAHA ÇOK KATKI YAPILMALIYDI”

Herkese 1500 TL maaş desteği yerine daha çok ihtiyacı olana daha çok verme yoluna gidilmesi gerektiğini kaydeden Çeler, “eşitlik” diyerek aynı rakamın verilmesinin doğru olmadığını, bazı insanların da ihtiyacı olmadığı halde “benim de hakkım” diyerek “arsızlık” yaptığını belirtti.

Zeki Çeler, özel sektör sendikalaşmış olsaydı, yıllarca biriktirdikleri aidatlarla çalışanlara katkı verebileceğini kaydetti.

Hükümetin tepkiler üzerine katkıdan yararlanacakları genişlettiğini, oysa baştaki önerileri dikkate alınsaydı sürece daha hazırlıklı girilebileceğini söyledi. Çeler, herkesin devleti yanında hissetmesi gerektiğini belirtti.

Bundan sonra özel sektör için “maaş garanti fonu” oluşturulması önerisinde bulunan Zeki Çeler, bunun artık elzem olduğunu kaydetti ve hükümetin yapılacaklar listesine bunu da eklemesini istedi.

Editör: TE Bilisim