Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede De Marinis’e  Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve Dünya Çiftçiler Birliği’nin Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Türkiye ve KKTC Özel Danışmanı Alican Kabakçı eşlik etti.

Bakanlık açıklamasına göre Çavuşoğlu kabulde, gıda güvenliğine verdikleri önemi vurgulayarak, hukuken tanınmamış olsa da bir gerçeklik olarak KKTC’nin ürünlerinin dünyada tüketildiğini, bu nedenle gıda güvenliğine son derece önem verdiklerini kaydetti.

Nüfusun ve kuraklığın arttığı dünyada üretimde verimliliğin öneminin arttığını kaydeden Çavuşoğlu, TC’den KKTC’ye gelen suyla birlikte ülkede verimliliğin artacağını dile getirdi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin Dünya Çiftçiler Birliği’ne üye olmasının faydalarına değinerek bundan duyduğu mutluluğu dile getiren Çavuşoğlu, dünya çiftçileriyle bir araya gelen Kıbrıs Türk çiftçisinin vizyonlarının da geliştiğini kaydetti.

Dünya Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Marko Marzano De Marinis de, başta Akdeniz ülkelerindeki çiftçiler olmak üzere, global iklim değişikliğine bağlı kuraklıkla başa çıkabilmeleri için çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Dünya Meteoroloji Birliği ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden De Marinis, birliğin üreticileri bilgilendirici bir rolü olduğunu anlattı.
Bunun yanında üreticilerin teknolojik bilgilerinin artırılması açısından da birlik olarak katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden De Marinis, KKTC çiftçilerinin de zaman zaman toplantılarına katılarak katkı koyduğunu kaydetti.

De Marinis, devletlerin çiftçilere destek vererek üretimin devamlılığını sağlamasının önemine de vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim