Çatalköy Belediyesi’nin Kıbrıs Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlikte, Kıbrıs’a özgü yiyecek içecek, el işi, oyun, giyim, sergi, yarışma ve moda defileleri yer alacak.

4’üncü Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri yarın saat 12.00’de Çatalköy’de Fazıl’ın Kahve’de Kıbrıs Türk halk dansları ustaları gösterisiyle başlayacak.

Kıbrıs Lezzetleri Yarışması da saat 12.00’de başlayacak.

Lingiri, ayak taşı, ip çekme gibi eski Kıbrıs oyunlarının oynanacağı ve öğretileceği etkinlik, eski belediye binası önünde saat 13.00’de yapılacak.

4’üncü Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’nin kortej yürüyüşü ise saat 17.30’da Tempo marketten hareketle başlayacak.

Saat 18.30’da köy meydanında, etkinliğin açılışı nedeniyle konuşmalar yapılacak. Ardından eski yağ değirmeninde eski Kıbrıs eşyaları sergisi açılacak; eski belediye binasında da stantlar kurulacak.

Gece boyunca köy meydanında halk dansları gösterisi, konserler ve tiyatro sunulacak; Beşparmak Dağları Efsanesi canlandırılacak.

Etkinliğin ikinci ve son günü olan Pazar günü saat 11.00’de kahveler önünde serbest konulu resim yarışması düzenlenecek.

Saat 17.30’dan itibaren “Samiye Abla’nın Mahallesi”nde halk dansları gösterisi, konserler sunulacak. Saat 20.00’de ise Atatürk Meydanı’nda etkinliğe katılanlara ve sponsorlara plaketleri; yemek ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

4’üncü Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri saat 21.30’da LTB orkestrası eşliğinde Abdullah Öztoprak’ın “Zinhar” adlı defilesiyle tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim