(Kamalı Haber) -Girne’de meydana gelen soygun, darp, alıkoyma suçlarıyla ilgili tutuklanan Sedat Aktaş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgilişahadet veren Girne Adli Şube’de görevli Polis çavuşu Umut Demir, olayla ilgili olguları aktardı. Demir, 7 Ekim 2021 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede yaşanan olayda aranmakta olan bir yetkilinin ofisi içerisinde Turgut Katırcı’nın yüzüne ve karnına yumruk vurup, “Keserim seni benim paramı vereceksin”diyerek, tehdit ettiğini söyledi.

Polis, akabinde güvenlik şefi Aktaş’ın diğer aranan casino müdürünün talimatı üzerine iki kişiyle birlikteTurgut Katırcı’yı yanına alıp kendisine ait araçla, Katırcı’nın aracının park edildiği yere gittiğini söyledi. Demir, zanlının ve yanındaki iki aranan şahsın Katırcı’ya ait BMW marka aracı aldıklarını, daha sonra bir tasdik memuruna gittiklerini ifade etti.

Polis çavuşu Umut Demir, zanlının T.G. isimli şahıs vekil olacak şekilde, Katırcı’ya vekaletname imzalattığını söyledi. Polis, zanlının daha sonra Katırcı’yı otele geri götürdüğünü, cep telefonunu alıp, bankacılık işlemiyle onun hesabından 16 bin 400 lirayı aktardığını belirtti. Polis, zanlının ayrıca Katırcı’ya her biri 10 bin dolar tutarında 14 senet imzalattığını da açıkladı. Demir, zanlının yanındaki iki kişiyle birlikte Katırcı’yı yanına alarak, onun eşinin aracını almaya gittiklerini, mazda marka aracı aldıklarını ifade etti. Polis, zanlıların son olarak, Katırcı’nın evine gittiklerini, evde bulunan 12 bin TL nakit parayı aldıklarını açıkladı.

Polis çavuşu Umut Demir, soygun, darp suçlarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, 8 kişiden ifade aldıklarını söyledi. Demir, Turgut Katırcı’ya ait alınan araçlardan iki araçtan birinin Girne’de tespit edildiğini belirtti. Demir, aranan borç senetleri, ayrıca Turgut Katırcı’nın ifadesinde söylediği senetlerin varlığını teyit edici mesaj tespit ettiklerini söyledi. Demir, meselede 3 kişinin arandığını ifade etti. Polis, borç senetlerinin otelde hazırladığına dair tespit yaptıklarını ifade etti. Demir, Turgut Katırcı’nın banka hesaplarından birçok hesaba para aktarıldığını,bununla ilgili soruşturma da yapıldığını ifade etti.

Demir, soruşturma amaçlı zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukat Mustafa Asena, tutukluluk süresine itiraz etti. Asena, Turgut Katırcı’nın Aranmakta olan olan bir hotel yetkilisinden şikatci olmadığını, polisin Katırcı’yı baskı altına aldığını, ayrıca ne avukatla ne de eşi P.K. ile görüştürülmediğini söyledi. Asena, Katırcı’nın eşi tarafından tutulan avukat Serhan Çınar’ın da Katırcı ile görüşmesine izin verilmediğini iddia etti. Asena, Turgut Katırcı’nın avukat istemediğine dair yazının da polis tarafından yazıldığını söyledi.

Avukat Mustafa Asena, Avukat Serhan Çınar’ı tanık olarak dinletti. Serhan Çınar, Turgut Katırcı’nın bir tanıdığı aracılığıyla avukatlık görevini üstlenmek istediğini, zanlının tutuklu olduğu Boğaz Karakolu’na gittiğini, ancak Katırcı’nın avukat istemediğini söyleyince oradan ayrıldığını dile getirdi. Çınar, daha sonra Katırcı’nın eşi P.K’nin kendini avukat olarak tayin ettiğini, birlikte tekrar Boğaz Karakolu’na gittiklerini ve bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çınar, görüştüğü Katırcı’nın aranmakta olan hotel yetkilisinden şikayeti bulunmadığını şikâyetçi olmadığını söylediğini aktardı. Çınar, poliste haksız muamele gördüğünü, gözaltına alınmaya çalışıldığını ifade ederek, çıkan tartışma sonucu tanıklara müdahale ettiği, polise mukavemet gösterdiği gerekçesiyle aleyhine dava okunduğunu söyledi.

Çınar’ın ardından U.U. isimli şahıs da tanık olarak dinlendi. Tanık U.U. Serhan Çınar’ı aradığını, Turgut Katırcı’ya avukatlık yapmasını istediğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı

Uzun süren duruşmanın ve tanıklanrın dinlenmesinin ardından huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Hazan Aksun zanlının 8 gün yerine 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: Haber Merkezi