“Cartes Asya 2013” fuarındaİçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve TürkiyeHaberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik’le bir araya gelen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, bakan Çavuşoğlu ilee-devlet projesindeki gelişmeleri de görüştü

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Hong Kong’da düzenlenen dünyanın en önemli uluslararası kart sistemleri kongrelerinden “Cartes Asya 2013”e katıldı.
Mobil iletişim alanında elektronik kart sistemleri, sim kart teknolojileri, NFC, yeni yazılımlar ve mobil ödeme çözümleri üzerine yoğunlaşılan“Cartes Asya 2013”te Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, temas ve incelemelerde bulundu.
Eczacıbaşı Elektronik Kart Sistemleri (E-Kart)’ın özel davetiyle fuara katılan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Türkiye Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı (UHDB) Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik’le de bir araya geldi.
E-Kart Genel Müdürü Enver İrdem ve Satış Direktörü Adil Çulha ile birlikte fuara katılan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, iki gün boyunca, en yeni teknolojileri inceledi, uzmanlarla görüştü.

Hong Kong’ta “e-devlet” buluşması

“Cartes Asya 2013” fuarı Kuzey Kıbrıs açısından önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı.
E- Devlet Projesi için Türksat’ın davetlisi olarak Hong Kong’ta bulunan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile de bir araya geldi.

KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da Türksat’ın davetlisi olarak katıldığı fuarda, Kuzey Kıbrıs’taki e-devlet çalışmaları tüm detayları ile görüşüldü.
İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Türkiye Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik’in yanı sıra Plan ve Proje Müdürü Dr. Nazmiye Çelebi, Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Mustafa Taylan Güvercin, Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörü Ahmet Aslanpınar ile Bilişim Uzmanı Sercan Tekkan’ın katıldığı görüşmede, gelişmeler hakkında düşünceler paylaşıldı.
Bakan Çavuşoğlu’na Hong Kong’taçipli kimlik kartlarındaki yeni uygulamalar, kişiselleştirme ve basıma yönelik 5 firma tarafından demolar sunuldu, en son teknolojiler anlatıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, iletişim ve teknolojideki tüm imkanlarıyla e-devlet teknolojisine her türlü desteği vermekten mutlu olacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim