Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini 5 bin 385 kişinin yaralı olduğunu ve 2 bin 818 binanın yıkıldığını söyledi.

Boş tüp yüklü kamyonet devrildi Boş tüp yüklü kamyonet devrildi

"1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Son değerlendirmeye göre büyüklüğü 7.7 olarak ölçülen deprem geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 km olarak belirlenen depremde Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana illerimizde yıkama yol açtı. Asıl yıkımın buralarda yaşandığı anlaşılıyor.

Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları derhal seferber etmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimizde mevcut valilerimizin yanına 10 vali daha gönderilmişti.

AFAD ve Kızılay gibi ekiplerimiz ekiplerini bölgeye göndermişlerdir. TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarımız konusunda eğitime sahip  kurumlarımız göreve çağrılmıştır.

Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmektedir. Depremin ağır hasara yol açtığı illerimizde enkaz altında çalışan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz sürüyor. 

Depremde 912 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 385 yaralı ve 2 bin 818 bina yıkıldı. 

Editör: Haber Merkezi