Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Vakıflar İdaresi’nin 2014 bütçesi ve faaliyet raporunun görüşülüp, onaylanacağını açıkladı.

CAMİLERİN ELEKTRİK BORÇLARININ ÖDENMESİNİ ÖNGÖREN 1 MİLYON TL’LİK KAYNAK

Konuşmasında, camilerin elektrik borcu konusuna da işaret eden Yorgancıoğlu, “Uzun zamandır tartışılan, gündeme getirilen bu konu istismar ediliyor” dedi.

Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nda onaylanacak Vakıflar İdaresi’nin 2014 bütçesinde camilerin elektrik borçlarının ödenmesini öngören 1 milyon TL’yi aşkın kaynak olduğu bilgisini verdi.

BELEDİYELER YASA TASARISI’NIN GÖRÜŞÜLMESİ GÜNDEMDE

Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki Belediyeler Yasa Tasarısı’na dikkat çeken Yorgancıoğlu, tasarının uzun ve yoğun çalışmalarla hazırlandığını kaydetti.

MESLEKİ OKULLAR BİR KAMPUSTE TOPLANACAK

Ülkede mesleki eğitime, özellikle ara ve teknik elaman yetiştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, bu okulların bir kampus içinde yeniden inşa edilmesinin öngörüldüğünü ve gündemlerinde arazi tahsisinin de olduğunu söyledi.

KAYIT DIŞI EKONOMİNİN ENGELLENMESİ İÇİN GİRİŞİMLER

Ülke ekonomisindeki kayıt dışılığın, tartışılan gerçeklerden olduğunu kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, e-devlet projesinin soruna çözüm getireceğine inanç belirtti. Yorgancıoğlu, “Bunun muhasebeleştirilmesiyle ilgili Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Yasası’nın geçmesi gerek. Bu konu da gündemimizdedir” dedi.

BRTK’DAKİ SORUNLAR YARIN BAŞBAKANLIKTA MASAYA YATIRILACAK

Başbakan Yorgancıoğlu, bir soru üzerine, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yönetiminin bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına katılmayacağını söyledi.

Özkan Yorgancıoğlu, BRTK yönetim kurulu ile yarın Başbakanlıkta bir toplantı yapılacağını belirtti. Yorgancıoğlu, toplantıda kurumdaki sorunların çözülmesi için neler yapılabileceğinin ve hangi önlemlerin alınabileceğinin görüşüleceğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim