Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hergeçen gün büyüyen, son seçimlere göre tüm kamuoyu araştırmalarında ispatlandığı gibi, yüzde yüz büyüyen TDP’nin  yoluna emin adımlarla ilerlediğini belirterek, bu yolun erken ve kalıcı bir çözüm, gerçek anlamda bir demokrasi, yeni bir düzen ve yeni bir rejim yolu olduğunu söyledi.

Ülkedeki değişime Lefkoşa Türk Belediyesi’nden başlayacaklarını ifade eden ve TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun seçimleri kazanacağını vurgulayan Çakıcı, ardından da genel seçimlerde TDP’nin hükümeti belirleyen parti olacağını söyledi. Çakıcı, “TDP ile birlikte hem LTB’de, hem de ülkede, yeni bir dönem, yeni bir düzen ve yeni bir rejim başlayacaktır” dedi.

TDP Girne İlçesi hem, son dönemlerde Girne İlçesine bağlı bölgelerde kurulan örgütlere üye kişilerin kaynaşması, hem de TDP’ye yeni katılımlara yönelik bir resepsiyon düzenledi. Girne İlçesi’nin yeni taşındığı genel merkez binasında gerçekleşen etkinliğe, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli, Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, Girne Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda üye ve sempatizan katıldı.

Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler ile Genel Başkan Mehmet Çakıcı’nın birer konuşma yaptığı etkinliğin sonunda, Karaoğlanoğlu Örgüt Başkanı Turhan Özdilek, Çamlıbel Bucağı Örgüt Başkanı Fırat Yoran ve Tepebaşı Örgüt Başkanı Özcan Bıçaklı ile  TDP’ye yeni katılan diğer üyelere rozetleri takıldı. Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler son haftalarda TDP Girne İlçesine 63 kişinin üye olarak katıldığını açıkladı.

-Zeki Çeler-

TDP Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, 1976-81 yılları arasında Ziya Rızkı’nın başkanlığı dönemde ilçe binası olarak kullanılan binaya tekrar taşınmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

O dönemlerin TKP’nin parladığı dönemler olduğunu anımsatan Çeler, gerçekleşen yoğun katılımlar ve halkın desteği ile geçmişteki o güçlü ve parlak dönemler düzeyine  hızla ilerlediklerini söyledi. Çeler, TDP’ye katılan, örgüt kurulmasına yardım eden kişilerle birlikte, toplumsal varoluş mücadelesinin çok daha ileriye taşınacağına dikkat çekti.

 

-Mehmet Çakıcı-

TDP Genel Başkanı Çakıcı da yeni ilçe binasının açılışına, örgütlerin kurulmasına katkı koyanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, TDP’ye yeni üye olanlara “aramıza hoşgeldiniz” dedi. TDP’nin son yıllarda en fazla büyüyen ve güçlenen parti olduğunu, bunun yapılan kamuoyu yoklamalarında da ortaya çıktığını belirten Çakıcı, “TDP duruşuyla, projeleriyle, fikirleriyle yükseliyor” dedi

“Ülkeyi batıranlar bellidir…”

Ülkede kötüye doğru bir gidiş varsa, bunda statükonun kurucusu ve savunucusu UBP’nin, 6 yıllık hükümeti döneminde icraatları ile hayal kırıklığı yaratan CTP’nin ve yıllarca hükümette bulunan ve düzenden beslenen DP’nin büyük rolü olduğuna dikkat çeken Çakıcı, TDP’nin tek denenmemiş siyasi parti olduğunu kaydetti.

Son sönemde ise ‘çantamda formül var’ diyerek göreve gelen UBP’nin, halkı fakirleştirdiğini, kurumları sattığını, çalışanları sokağa attığını ve kardeşi kardeşe düşman ettiğini belirten Çakıcı, “Bizim gördüğümüz tek formül, KTHY’nin kapatılmasıdır, Ercan’ın satılmasıdır, DAÜ’nün kurumlarının devredilmesidir, LTB’nin batağa sürüklenmesidir” dedi.

“TDP taraftır”

TDP’nin binlerce faiz mağdurunun yanında olduğunu belirten Çakıcı, göreve geldiklerinde binlerce kişinin kanını emen bileşik faizlerin kaldırılacağını ve sınır getirileceğini vurguladı. Hastanelerde sağlık ücretlerinin kaldıılması yönünde taraf olduklarını da belirten Çakıcı, vergi reformu ile yıllardır kayırılan kesimlerin de vergilerini ödemelerinin sağlanacağını söyledi.

Vergi reformunun fakirlere ve orta düzeye değil zenginlere yönelik olacağını belirten Çakıcı, “Örneğin emlak vergileri evin metrekaresine göre değil, değerine göre belirlenecek. Deniz sıfır villa ile köydeki evin emlak vergisi metrekaresi eşit olsa bile şimdik gibi aynı olmayacak” dedi.

Çalışma hayatı konusunda da taraf olduklarını belirten Çakıcı, “TDP iktidarında çalışma hayatı ciddi şekilde denetlenecek ve çalışanların yatırımlarının düzenli ve doğru olarak yapılması sağlanacaktır. Tam gün eğitim ve tam gün sağlık ile profesyonel askerliğe geçilmesi de önceliklerimiz arasında olacaktır” dedi.

“TDP hızla büyümektedir”

TDP’nin tüm kamuoyu araştırmalarında son seçimlere göre yüzde yüz büyüdüğünü belirten Çakıcı, nufüsa göre orana vurulduğunda günde 20 kişinin TDP’nin düşüncelerine destek verir hale geldiğine dikkat çekti. Çakıcı, “Biz bu insanlara ne para verdik, ne de çıkar sağladık. Bu insanlar TDP’nin politikalarına ve duruşuna onay vermektedirler” dedi. Çakıcı, UBP kurultay döneminde yaşanan çıkara ve menfaata dayalı icraatlar göz önüne alındığında, TDP’ye olan bu destek ile katılımların oldukça anlamlı olduğunu vurguladı” dedi.

Çakıcı,son dönemde sırf  UBP kurultayına yönelik yapılan sınavsız, münhalsiz tüm istihdamların durdurulacağını da yineledi. 

Editör: TE Bilisim