Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Çakıcı, Elektrik Kurumu, Telekomünikasyon Dairesi gibi stratejik kurumların özelleştirilmesine kesinlikle karşı durduklarını ve özerkleşmeden yana olduklarını belirterek, “TDP, toplumun kurumlarına sahip çıkmakta kararlıdır. Peş keş çekilen kurumlarımızı geri alacağız” dedi.

TDP milletvekili adayları 28 Temmuz erken genel seçimlerine yönelik çalışmalar çerçevesinde sivil toplum örgütü ve sendikalara ziyaretler başlattı. Genel Başkan Mehmet Çakıcı başkanlığındaki heyet, bu sabah ilk olarak Türk Sen’i ziyaret etti.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı özellikle son yıllarda birlikte mücadele verdikleri, işbirliği güçbirliği yaptıkları Türk Sen Federasyonunun genel başkanının TDP’den aday olmasının kendileri açısından onur ve gurur verici olduğunu söyledi.

Çakıcı, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürümenin, çalışanların yanında durmanın ve haklarını korumanın TDP’nin karakteri olduğunun altını çizdi. Özel sektörde sendikalaşmanın yok denecek durumda olduğunu belirten Çakıcı, öncelikli görevlerinin sendikalaşmanın özel sektörde de yaygınlaşmasını sağlamak olacağını açıkladı. Çakıcı, TDP iktidarında, çalışma hayatının yeniden düzenlenerek denetleneceğini kaydetti.

“ Özelleştirmelere karşıyız”

Kıb Tek, Telekomünikasyon Dairesi, Ercan, ETİ gibi stratejik kurumların özelleştirilmesine karşı olduklarını yineleyen Çakıcı, “Biz bu kurumların tekelleşmesi değil, özerkleşmesinden yanayız. TDP dönemi kurumlarımıza sahip çıkılacak bir dönem olacak” dedi.

“Fatura çalışanlara kesilemez”

Bütçe açıklarının çalışanların sırtından kapatılmasına karşı olduklarını vurgulayan Çakıcı, vergi reformu yaparak, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alarak ve lüks tüketim vergilerini artırarak bütçe açıklarının kapatılması yönüne gideceklerini söyledi.
Eşit işe eşit ücret anlayışının da UBP’nin geçirdiği göç yasası ile bozulduğunu kaydeden Çakıcı, bu yasanın iptali konusundaki kararlı tutumlarının sürdüğünü kaydetti.


“TDP mutlaka hükümette yer alacak”

28 Temmuz sabahı yeni bir Kıbrıs’a uyanabilmek, sivil toplum örgütleri ve sendikalar ile beraber karanlık dönemden, temiz ve aydınlık bir geleceğe yürümek için, Kıbrıs Türk halkından TDP’yi birinci yapmalarını talep eden Çakıcı, TDP’nin en kötü ihtimalle hükümeti oluşturan kilit parti olacağını vurguladı.

Tuluy Kalyoncu
Türk Sen başkan vekili Tuluy Kalyoncu ise UBP’nin hükümette olduğu son 4 yıllık dönemde halkın kabuslarla dolu günler geçirdiğini belirterek, dayatma paketler neticesinde yalnızca emekçi kesimlerin zarar görmediğini, esnaf ve özeldeki birçok işletmenin de iflasına neden olduğunu kaydetti.

UBP döneminde halk fakirleşirken, diğer yandan da halkın kurumlarının peş keş çekildiğini kaydeden Kalyoncu, UBP hükümetinin en kötü hükümet olduğunu vurguladı.

Tüm bunlara karşı gerek Türk Sen, gerek de Sendikal Platform çatısı altında verilen mücadele TDP’nin sürekli yanlarında olduğunu anımsatan Kalyoncu, “Türk Sen’in emekçilerin haklarının korunup geliştirilebilmesi için verdiği ilkeli mücadeleye uyumlu gördüğümüz için Türk Sen Genel Başkanını bu ilkeler çerçevesinde mücadeleyi meclise taşıması için TDP milletvekilliği adaylığı oybirliği ile destekledik” dedi.

Türk Sen’in 13 Haziran tarihinde partiler seçim bildirgelerinde olmasını istediği taleplerini açıkladıklarını anımsatan ve bu taleplerin TDP’nin seçim bildirgesinde yer almasından duydukları memnuniyeti dile getiren Kalyoncu, “Biz bu taleplere yer veren siyasi partilerden tarafız. Bunları dikkate almayacak partilerin ise kesinlikle karşısında olacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim