Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, erken seçimlerin ardından göreve geldikleri takdirde, kadın ticareti ile ilgili yasal düzenlemeleri mutlaka hayata geçirerek, kadın ticaretini önleyeceklerini belirtti.

Kadına yönelik şiddeti önleyecek devlet politikası geliştirerek, bu konuda hukuki düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Çakıcı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin mutlaka tesis edileceğini, sosyal ve eğitimsel çalışmalar yapılacağını ifade etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Girne İlçesi seçim çalışmaları ve seçimlere hazırlık çerçevesinde, Girne İlçesi Kadın Örgütünü yeniden yapılandırdı. Bu çerçevede yeni başkan belirlenirken, mevcut yönetim kuruluna 5 kişi daha eklendi. Başkanlığa Elif Görem Gümüşmaden getirildi.

TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan, TDP Kadın Örgütü olarak erken seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, Girne İlçesi Kadın Örgütü’nün de bu bağlamda yeni katılımlarla güçlendirildiğini kaydetti.

Girne İlçesi Kadın Örgütü’nün güçlendirilmiş kadrosuyla çok daha aktif ve verimli çalışacağına inanç belirten Oyaltan, TDP’nin iktidar yürüyüşünde kadınlara da çok önemli görevler düştüğünü vurguladı. Kadınların aktif siyasete katılımının başarıya giden yolda son derece önemli olduğunu söyleyen Oyaltan, “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksikliktir” dedi.

MEHMET ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise yaptığı konuşmada, “TDP erken seçimlerden güçlü çıkacaktır. Bu inancın oluşmasında en önemli etkenlerden biri de, gençler ile kadınların bizlere verdiği destektir. Girne ilçesine yeni katılan kadınlar da gücümüze güç katmıştır. Yürüdüğümüz bu yolda onların bizlerle olması hedefe varmayı kolaylaştıracaktır” dedi.

Çakıcı, emin ve kararlı adımlarla ilerleyen TDP’nin erken seçimlerin ardından koalisyonu oluşturan parti olacağını ileri sürerek, bu mücadelede en önemli güvencelerinin kadınlar ve gençler olacağını vurguladı.

Özellikle son aylarda ülke genelinde TDP’ye olan katılımlarla desteğin kendini en etkin hissettirdiği bölgenin Girne İlçesi olduğunu kaydeden Çakıcı, “TDP Girne’de önemli bir güç yakalamış durumdadır. Ancak bu yeterli değildir, seçimlere kadar çok daha fazla çalışarak gücümüze güç katmalıyız” dedi.

“DÜZEN DEĞİŞECEK, HESAP SORULACAK”

Çakıcı, en temel hedeflerinin “çarpık ve kokuşmuş rejimi” değiştirerek, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olacağı bir düzen ile kendi ayakları üzerinde duran ekonomik bir yapı oluşturmak olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri andan itibaren, bugüne kadar hep söylenen ancak, ne UBP, ne de CTP tarafından icraata dökülebilen ve sadece söylemde kalan ‘hesap sorma’ mekanizmasını mutlaka ama mutlaka devreye sokacaklarını belirten Çakıcı, “Bu konuda kararlıyız. Kimseden korkumuz yok, kimseye de bağımlı değiliz. Bu yüzden diğerleri gibi hesap sormaktan korkumuz yoktur ve bunun sözünü veriyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim