Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, gençlerin görüş ve düşüncelerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Gençlere bilgi, bilinç ve çağdaş düşüncelere sahip olmalarından dolayı değil parti rozetine göre değer verilmesi döneminin artık son bulması gerektiğini de kaydeden Çakıcı, “Adam kayırmacılık ve sosyal adaletsizlik gençleri yaralayan en önemli unsurlardır” dedi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Çakıcı, Girne bölgesindeki bir grup gençle bir araya geldi. Ülke gündemi ile gençliğin sorunlarının ele alındığı görüşmede, TDP Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler de hazır bulundu.

Çakıcı, gençliğin ülkede yaşanan her şeyin farkında olduğunu, ortaya koydukları görüş ve önerilerin dikkate değer olduğunu belirterek, genç beyinlerin değerlendirilmesinin önemi üzerinde durdu.

Ağırlıklı olarak genç kadrolarla, aynı zamanda deneyimli kişilerin de katılımıyla yoluna devam eden partisinin gençliğin yaşadığı sorunların farkında olduğunu belirten Çakıcı, bir süre önce açıkladıklarını manifestolarında da adım adım profesyonel askerliğe geçiş dahil gençliğe yönelik plan ve projelerin yer aldığını anlattı.

Gençliğin görüş ve düşüncelerini elinden geldiği kadar Meclis gündemine taşımaya ve gençliğin sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Çakıcı, “gençlerin bugün yönetimde bulunan kişileri hiç iyi anmadıklarını ve koltuk peşinde koşarken ülkesine ihanet eden kişilere gençlerin büyük bir ders vereceğini” ifade etti.

TDP Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler de, gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almalarının önemine dikkat çekerek, özellikle örgütlenme çalışmalarında gençlerin katılımına önem verdiklerini ifade etti.

TDP’ye katılımların sürdüğünü, özellikle Girne’de gerçekleştirilen katılımların büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu ifade eden Çeler, yurdunu seven, bugünkü düzene isyan eden, direniş ve mücadeleye hazır tüm gençlerle birlikte mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim