Demokrat Parti (DP), Girne milletvekili Dr Koral Çağman, BRT’de yayınlanan 14. Saat programında değerlendirmelerde bulundu.

Koral Çağman programda Yeniden Doğuş Partisi’yle (YDP) ilgili düşünceleri ve aldığı eleştiriler hakkında konuştu. DP ile ilgili gelişmelerden bahsederek “Hayalet vekil” ve “çapsız” eleştirilerine açıklık getirdi.

Mecliste irade görmedim

Dr Koral Çağman, emekli olmasına az bir süre kala milletvekilliği teklifi aldığını belirterek, meclise “Eğitim, sağlık ve kamu düzenini nasıl düzeltiriz diye girdim ancak mecliste bu iradeyi göremedim” dedi.

Mecliste yasa yapma yanında ülkede denetimin de önemli olduğunu vurgulayan Çağman, “Herkes savunduğum fikirleri bilir. Parmağımın arkasına saklanmadım. DP olarak, 3 vekil ile ne yapabilirdik” dedi.

Mecliste yayın kesilirse boş konuşma olmaz

Mecliste eğitim, sağlık ve kamu düzeni konusunda yaşanan sıkıntıları çözebileceklerini sanmadığını anlatan Çağman, “Sorunlar ve çözümler bellidir ama adım atılamaması halkın eğitimiyle alakalıdır Bireysel değil, toplumsal düşünmeliyiz. Vekiller oy kaygısıyla hareket eder. BRT meclis yayınını kesse, tribünlere oynama ve boş konuşmalar olmayacak” diye ifade etti.

Sadece bir kez kürsüye çıktım

Hayalet Vekil yakıştırmasıyla ilgili konuşan Çağman, “Meclis kürsüsünden konuşmadım diye eleştirilere anlam veremiyorum çünkü ben tribünlere oynamıyorum. Meclise eğitim, sağlık ve kamu düzenini iyileştirmek için girdim ama değişim için irade görmüyorum. Sadece bir kez kürsüye çıktım. Doktorlarla ilgili konuştum” şeklinde konuştu.

AB müktesebatını uygulasaydık yüzde 40 memur azalacaktı

Fransada bir öğretmene 27 öğrenci bizde ise 7 buçuk öğrenci düştüğünü anlatan Çağman, “Eğitimin durumu ortadadır. Kamuda AB müktesebatını uygulasaydık yüzde 40 memur azalacaktı” dedi.

Bir an önce pandemiden kurtulup istikrarlı bir hükümet kurulması gerektiğini savunan Çağman, Birçok formül olabilir. UBP-HP koalisyonu en uygunudur. İcraat değil ama seçim hükümeti olabilir” dedi.

DP ile ilgili gelişmeleri sosyal medyadan öğreniyorum

DP ile ilgili gelişmeleri sosyal medyadan öğrendiğinden yakınan Çağman, “Benim seçilmeme gibi bir kaygım yoktur. Belki fikirlerimi bilirler, belki de iş yoğunluğumdan dolayı bazı gelişmelerden haberim olmuyor” diye konuştu.

Bırakmam gerekirse zorlamam

YDP’ye güvenoyu vermediği için DP ile sorunu olmadığını ve istifa etmediğini anlatan Çağman, “ Halk beni düşüncelerime inanarak seçti partiyi yarı yolda bırakmam ama bırakmam gerekirse zorlamam” dedi.

Parti için görüşlerimi değiştirmem

Partinin değil, halkın vekili olduğunu ve görüşlerinin ortada olduğuna dikkat çeken Çağman, “Parti için görüşlerimi değiştirmem. Görüşlerime uymazsa dinlerim ikna olmazsam önerileri kabul etmem. Kimseyle tartışmadım. Parti başkanıyla kavgam yoktur” dedi.

DP’de kaos var

DP’de kaos olduğunu ve başkan Fikri Ataoğlu’nun partiyi toparlamaya çalıştığını vurgulayan Çağman, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ayrılan Serdar Denktaş’ın durumu belli değil. Serdar Bey’in aldığı oy oranından dolayı parti içinde kırgınlıklar oldu” dedi.

Serdar Denktaş'tan daha özgürüm

Serdar Denktaş’ın üzerinde etkisi olmadığını ancak benzer düşündüklerini aktaran Çağman, “Serdar Beyin fikirleri, benden farklı değil ama farklı düşündüğümüzde beni özgür bıraktı. Konumdan dolayı ben daha rahat ve özgür konuşurum” dedi.

Yeni oluşuma destek verebilirim

Yeni bir siyasi oluşum olabileceğine dikkat çeken Çağman, “Aday olmam ama destek verebilirim. Serdar bey oluşumda olur mu onu bilmiyorum” diye konuştu.

YDP'ye güven sorunum var

Siyasi tavırlarından dolayı YDP’ye sıcak bakmadığını anlatan Çağman, “Ayrılıkçı ve kutuplaştırıcı bir politikaları var. Bu nedenle görüş ayrılığı ve güven sorunum var” dedi.

YDP'nin politikası ayrıştırıcıdır

YDP’nin izlediği politikanın ayrıştırıcı olduğunu savunan Çağman, “Bir vekil olarak bunu istemem. Ben bütünleştirici olmak isterim. Kutuplaştırma daha yönetilebilir olmaktır” diye konuştu.

Görüşlerime saygı gösterilmeli

Çağman, yaşam felsefesinde ırkçılık ve Türkiye düşmanlığı olmadığına dikkat çekerek, “Eşim Türkiyelidir. Siyasi görüşümde eleştirilerim olabilir. Görüşlerime saygı gösterilmeli” dedi.

Bertan ve Erhan Beyle kişisel kavgam yoktur

YDP’ye güvenoyu vermeyeceği için “kürsüye çıkmayan hayalet ve çapsız vekil” olarak eleştirildiğini anlatan Çağman, “Irkçılığa şiddetle karşıyım, beni savunarak ırkçılık yapanlara da karşıyım. Beni herkes tanır. Görüşlerime saygı gösterilmeli. Bana nasıl ırkçılık yaparlar anlayamıyorum. Bertan ve Erhan Beyle kişisel kavgam yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim