Kıbrıs Time'a konuşan Çağıner, otellerin 1 Temmuz'dan önce açılması kararının hatalı olduğunu ifade etti.

Dimağ Çağıner, hükümetin söz konusu kararı maaş ödemeleri gibi ihtiyaçları karşılamak üzere vergi toplamak için aldığını kaydetti.

Çağıner şöyle konuştu:

Turizm bakanlığı ülkeye gelecek turistlerin hangi koşullarda geleceğini açıklamalı. 1 Temmuz'da otelleri açacaksak bununla ilgili nasıl rezervasyon yapacağız, müşteriye ne diyeceğiz elimizde net bir bilgi yok! Sağlık Bakanlığı da bir çalışma başlatmalı. Sezonu kaybediyoruz. Oteller 2020 sezonunu kapatma kararı alıyor bu sezonu kaybediyoruz. Turizm sektöründe çalışanlar işsiz kalacak. Ülkeyi büyük bir işsizlik sorunu bekliyor ve bundan herkes etkilenecek.

Çağıner, iç turizmle bu senenin kurtarılabileceğini düşünenlere de çarpıcı bir örnek verdi:

Acapulco oteli iç turizme açtık, 10 gün boyunca reklam yaptık. Sadece 5 rezervasyon aldık. İşte iç turizm denilen de budur. Bu sürede en küçük otelimiz ayda 150 -200 bin TL zarar ederken büyük otellerimizde bu rakam 250 Bin TL'ye kadar çıkıyor.

Seyahat acentelerinin önceden sattıkları otel, tur uçak bileti gibi hizmetlerin bedelini iptal etmek isteyenlere ödeyememeleri konusuna da değinen Çağıner, acentelerin bu konuda bir kusuru olmadığını dile getirdi ve şöyle konuştu:

Dünya devi havayolu şirketleri bile iade yapamıyor bu süreçte ve müşterilerinden süre istiyor. Öderlerse batarlar, acenteler hiç ödeyemez. Bu noktada hükümetin acenteler için ödemeler için bir süre tanıması gerekir. Paralarını geri alamayanlar endişe etmesin lütfen sabırlı olsun. Herkes parasını alacak ama acentelere zaman tanınması gerekir. Karşılıklı anlayışla bu sorun çözülür.

Hükümetten turizmcilerin sesini dinlemesini isteyen Çağıner 'turizmsiz ekonomi yürümez, çok geç kalıyoruz acilen doğru kararlar alınmasına ihtiyacımız var' dedi.

Editör: TE Bilisim