Büyükkonuk Belediyesi’nin Telsim ana sponsorluğunda ve Büyükkonuk Eko Turizm Derneği , Slow Food Komi Kebir(Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği)’nin katkıları ile birlikte düzenleyeceği “22. Geleneksel Büyük Eko-Gün Festivali” 6 Ekim 2019 Pazar yarın gerçekleştirilecektir. Beldemiz Büyük Eko Gün’e çok iyi ve titiz bir şekilde hazırlanmıştır.

Bölge insanın aile bütçelerine katma değer sağlama ve Kıbrıs kültürüne hizmet etmek için 2007 yılında çıkılan bu meşakkatli yolda birçok ilki gerçekleştirmenin haklı gururu yaşanmakta. Her yıl on binlerin akın ettiği eko gün etkinliklerinde içeriği çok zengin bir program tüm misafirleri bekliyor. Kırsal kesim kalkınma modeli olarak benimsenen eko turizmin KKTC’de ki öncüsü Büyükkonuk Belediyesi, gelecek nesillere Kıbrıs kültürünün aktarılması ve yaşatılması için birçok aktivite hazırladı. Bu yapılacak olan aktivitelerle geçmişi bir parçası olan ama şimdilerde unutulmaya yüz tutmuş birçok etkinlik yaşatılarak geleceğimiz olan genç nesillere armağan ediliyor. Gıda mühendisleri odasının denetiminde, hijyen kurallarına uygun ürünlerin satışının gerçekleştirileceği eko gün etkinliklerinde tüm ziyaretçiler gün boyu müzik eşliğinde eğlenceli saatler yaşama fırsatı bulacak.

Bu kapsamda tüm halkımızı 6 Ekim 2019 Pazar günü yarın Telsim ana sponsorluğunda yapılacak olan 22. Geleneksel Büyük Eko-Gün Festivali’mize bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim