“Uluslararası bir organizasyonda ödül almak hepimiz için önemli bir motivasyon olmuştur.”

“Kuzey Kıbrıs'ta yıllardır gerçekleştirdiğimiz, bizler için çok kıymetli olan projelerimiz yurt dışında alanlarında en uzman isimler tarafından ödüle layık görüldü. Bunun kıymeti hiçbir şeyle ölçülemez.”


“Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”nde “Engelsiz Bilişim Jüri Özel Hizmet Ödülü”ne layık görülen Kuzey Kıbrıs Turkcell adına ödülü alan Genel Müdür Aybars Karaatmaca, “Bu ödülü tüm engelli camiası ve engelsiz bir gelecek mücadelesi veren dostlarımız adına aldık” diye konuştu.
Karaatmaca, sosyal sorumluluk projelerinin odağında yer alan ‘engelli’ başlığında pek çok organizasyon yaptıklarını belirterek, “Bu ödül hepimizi gururlandırmıştır” dedi.
Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun organizasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT)” ana temasıyla düzenlenen kongrede, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca bir de sunum yapmıştı.

‘Engelleri kaldırmalıyız’

‘Engelsiz Bilişim Jüri Özel Hizmet Ödülü’nün ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, hem bu başarıyı, hem de engelli alanındaki projelerini değerlendirdi.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak öncelikli odaklarımızdan biri ‘Engelli Yaşam’” diyen Aybars Karaatmaca, “Uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs'ın çaba gerektiren en önemli alanlardan birinde çalışıyoruz. Nüfusun %2'si engelli ve hepimiz bu yüzdeliğin içine girmeye her an adayız. Bu nedenle, yaşamın içindeki tüm engelleri kaldırmalı, fırsat eşitliğinin başarılması için belirli bir bilinç yaratmalıyız” şeklinde konuştu.
Ödül motivasyonu

Uluslararası bir organizasyonda ödül almanın kendilerini için önemli bir motivasyon olduğunu da anlatan Aybars Karaatmaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Engelsiz Bilişim Platformu, engelli yaşam alanında fark yaratan bir organizasyon. Engellilerin çaresizliklerini bir kenara bıraktırıp aslında yaşamın her alanında fırsat eşitliği ile var olabileceklerini bir kez daha belleklerimize kazıyor. Bu platformu öncelikle tebrik etmek istiyorum. Platform çalışmalarını gün geçtikçe büyüterek uluslararası organizasyonlara imza atıyor. Uluslararası İzmir Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi de bu başarının sonucu. Bu organizasyonda bırakın ödül almak, yer almak bile çok kıymetli. Alanlarında uzman kişilerin söz sahibi olduğu platform, engelsiz yaşam alanına gönül vermiş pek çok kurum ve kuruluşu takdir etmektedir. Bizler de değerli jüri üyelerinin takdirine mazhar olduk. Bununla iftihar etmemek elde değil. Kuzey Kıbrıs'ta yıllardır gerçekleştirdiğimiz, bizler için çok kıymetli olan projelerimiz yurt dışında alanlarında en uzman isimler tarafından ödüle layık görüldü. Bunun kıymeti hiçbir şeyle ölçülemez.”
Hangi projeler öne çıktı

Ödül için başvuru yaparken birçok proje hazırladıklarını belirten Aybars Karaatmaca, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Adada engelli yaşam için neler yaptığımızı anlattık. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'mızdan, adadaki ilk örnek CafeDown ve Engelsiz Sera'ya, Sanat Engel Tanımaz'danRüzgarla Engelsiz Dans'a kadar tüm projelerimizi öne çıkardık. Hepsi bizim için çok kıymetli ve bu işler adada ayrı ayrı değer yaratıyor. En özeli ise tüm bu projelerin adada yarattığı farkındalığın platform tarafından gözlemlenmesi oldu. Engelli vatandaşlarımıza yarattığımız istihdam olanakları ve Engelsiz Bilişim Platformu’nu Kuzey Kıbrıs'a taşıyarak sunduğumuz fırsatlar takdir topladı.”
“’Engelsiz Bilişim Jüri Özel Hizmet Ödül'ü bizler için çok büyük bir motivasyon kaynağı” diyen Aybars Karaatmaca, bundan sonra daha fazla çalışarak, farklı projelere imza atma yönünde de kararlı olduklarını anımsattı.

Bundan sonraki projeler
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, geleceğe yönelik projelerini de şu sözlerle değerlendirdi:
“Gelecek dönemlerde de üzerinde çalıştığımız çok kıymetli projelerimiz mevcut. Amacımız bu yönde farkındalığı daha da artırmak ve daha çok engelli kardeşimizinevlerinden çıkmalarını sağlayarak, ekonomiye ve sosyal yaşama kazandırmak, toplumla buluşturmaktır. Bu konuda hiç yılmadan tüm ekiplerimiz ve bu alana gönül vermiş kişi, kurum ve kuruluşlarımız ile hep daha iyisi için çalışacağız.”
 
Editör: TE Bilisim