Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Hürrem Tulga, “üretim; imalat ve hizmet sektörlerinin planlandığı, yabancı sermayenin denetlendiği, tekelciliğin durdurulduğu, işlerinin, işyerlerinin ve toplumsal varlıkların korunduğu bir yapı istediklerini” vurguladı.

Tulga, devletin sosyal niteliklerinin güçlendirildiği ve geliştirildiği, kayıt dışılığın sonlandırıldığı, yetki sahibi olunacak yeni bir düzen talep ettiklerini söyledi.

Seçim ve yeni bir başlangıç için ilk çağrıyı kendilerinin yaptığını anımsatan Tulga, “Şimdi, o fırsat geldi. Fırsatı değerlendirmek, önümüzü açmak tamamen bize bağlıdır. Bizi dövenlerden, bizleri yıkmak isteyenlerden, diz çöktürmek, el etek öptürmek isteyenlerden tam da hesap sorma zamanıdır” dedi.

KAMOYUNA SESLENDİLER...

KTEZO yetkilileri bugün seçim tavrı ve talepleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna seslendi.

“Yapılması gerekenleri de biliyoruz, yapılmaması gerekenleri de” diyen Hürrem Tulga, tutumlarını belirleyecek talep listesini okudu, taleplerinin derhal yerine getirilmesi istedi.

“İFLASA SÜRÜKLENDİK”

Başkan Tulga, son 3 buçuk yılda ülkenin ve ülke insanının Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ve İrsen Küçük’ün yönetimiyle dağıldığı savundu, “Ne meslek, ne iş, ne de işyerimiz kaldı” dedi. Tulga, üreticilerin, esnafın ve zanaatkârların iflasa sürüklendiğini dile getirdi.

İşsizliğin ve istihdam sorununun had safhada olduğunu belirten Tulga, “Krizin de krizini yaşıyoruz” diyerek halkın önüne seçenek konmazsa, konulan seçenekler inandırıcı olmazsa bugünkü düzenin yarın da devam edeceğini söyledi.

KTEZO’da, bugün düzenlenen basın toplantısına Başkan Hürrem Tulga’nın yanı sıra KTEZO As Başkanı ve Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği Başkanı Mahmut Kanber, KTEZO Genel Koordinatörü Taner Akcan, Kıbrıs Türk Sıhhi Tesisatçılar Birliği Başkanı Mehmetali Ardıç katıldı.

Toplantıda, Kıbrıs Türk Oto Tamirciler Birliği Başkanı Halil İbrahim Çoktan, Kıbrıs Türk Oto Kaportacılar Birliği Başkanı Ali Gürsoy, Kıbrıs Türk Yurtlar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Turgay Mimi de hazır bulundu.

“YENİ BİR DÜZEN İSTİYORUZ”

“Esnaf ve zanaatkarların meslekleri müşteri çekmek isteyen tekelci güçlerin elinde promosyon oldu” diyen Hürrem Tulga özetle şunları söyledi:

“Üretim, imalat ve hizmet sektörlerinin planlandığı, yabancı sermayenin denetlendiği, tekelciliğin durdurulduğu, işimizin, işyerimizin, toplumsal varlıklarımızın korunduğu, devletin sosyal niteliklerinin güçlendirildiği ve geliştirildiği, kayıt dışılığın sonlandırıldığı, yetki sahibi olduğumuz yeni bir düzen istiyoruz.”

“HESAP SORMANIN TAM ZAMANI...”

Seçim ve yeni bir başlangıç için çağrıyı ilk kez kendilerinin yaptığını anımsatan Tulga, “Şimdi o fırsat geldi. Fırsatı değerlendirmek, önümüzü açmak tamamen bize bağlıdır. Bizi dövenlerden, bizleri yıkmak isteyenlerden, diz çöktürmek, el etek öptürmek isteyenlerden tam da hesap sorma zamanıdır” dedi.

“YENİ BAŞLANGIÇLAR GÜLÜCÜKLE, ÖPÜCÜKLE, SAĞ SOLLA TOKALAŞMA İLE OLMAZ”

Başkan Tulga konuşmasında şunları söyledi:

“Kapımıza kadar gelen yeni bir başlangıç yapma fırsatını kaçırmamalıyız. Partiler, onları oluşturan veya oluşturmayan bireyler, yani toplum kesimlerinin tamamı taleplerini popülizme, ikircikli hale kaçmadan ortaya koymak ve en önemlisi de bu taleplerin gerçekleşmesi için yapılacakları ve nasıl yapılacağını açıklamak zorundadırlar.

Yeni bir başlangıcı yapabilmek buna bağlıdır. Bütün bunlar gülücükle, öpücükle sağ solla tokalaşarak, cenaze levazımatçılığı yaparak, ona buna yaranan bildirge veya programlar hazırlayarak olmaz.

Başlangıçlar ‘iyilikle’, ‘yeniyle’ de olmaz. Özellikle partiler kimin yanında nereye kadar duracaklarını, durduklarını, nasıl bir toplum düzeni istediklerini açık bir şekilde ortaya koymalıdırlar.

Bizim ‘iyilikten’ ve ‘yeniden’ anladığımız programdır, duruştur, netliktir, içeriktir. Biz işimizi, işyerimizi, toplumsal varlıklarımızı savunan, dik ve onurlu duran, sağa sola savrulmayan anlayışlar istiyoruz.

Tutumumuzu bunlar belirleyecek. Bilinmelidir ki karma oy çığırtkanlığı ile ‘iyiliğin’, ‘yeniliğin’, ‘yeninin’ arkasına saklanarak yozlaşmanın parçası olmaya hiç niyetimiz yoktur.”
Editör: TE Bilisim