Lefkoşa-Girne anayolunda geçtiğimiz cuma günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 yaşındaki Kezban Kalkan ve kaza sonrası hastanede hayata gözlerini yuman 29 yaşındaki anne Zalihe Kalkan dün Lefkoşa’da gerçekleştirilen cenaze namazının ardından defnedildi. İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazına Kalkan’ın birçok yakını ve akrabası katıldı. Feryatların bir an olsun dinmediği cenazede Zalihe Kalkan ve Tufan Kalkan’ın aileleri baygınlık geçirdi.

Yakınları fenalık geçirdi

Cenaze için İsmail Safa Camii’ne gelen Kalkan’ın yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Ambulansın hazır bekletildiği cenazede bayılanlara ilk müdahale yapıldı. Zalihe Kalkan’ın babası dakikalarca kızının tabutuna sarılarak ağladı.

Tufan Kalkan da geldi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahede altında olan ve kazada araç sürücüsü olarak bulunan baba Tufan Kalkan da doktorların izni ile cenazeye geldi. Gözyaşları bir an bile durmayan Kalkan, “tekbir” sesleriyle çocuğunu ve eşini son yolculuğuna uğurladı.

“Çocuğumu yetiştirmeye çalıştım”

Kalkan, yaptığı kısa konuşmada cenazelerin ardından isyan etmenin doğru olmadığını ve sabırlı olmaları gerektiğini söyledi. Çocuğunu kurtarmak için çok uğraştığını da belirten Kalkan, gözyaşları ile sözlerini tamamladı. Hacca gitmiş olması nedeniyle namazı kendisi kıldırmak isteyen baba Kalkan, öğle namazını kendisi okudu. 

HAVADİS
Editör: TE Bilisim