Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, geçicilerin kadrolanmasına ilişkin yasa önerisinin Meclis’ten geçmesine katkı koyan Memur-Sen ve diğer sendikaları kutlayarak, BRTK çalışanlarının durumuna dikkat çekti.

Sakallı,  BRTK çalışanlarının büyük çoğunluğunun 24 yıldır geçici konumda çalıştığını, gelmiş geçmiş  tüm hükümetler ve bugün parlamentoda yer alan tüm siyasi partilerin  BRTK Yasası’nın yenilenmesi konusunda hemfikir olmakla birlikte adım atılmadığını kaydetti.

“Geçicilerin kadrolanması yasa önerisini onaylayan komite BRTK yasasını bir türlü gündemine alarak görüşmedi” diyen Sakallı, BRTK çalışanlarının, yasa önerisi komitede olmasına rağmen, bir kez daha kandırıldığını ifade etti.

Yasanın geçmemesinin kurum ve çalışanlar üzerinde yarattığı tahribata değinen Sakallı,  
 tayin ve terfilerin açılmaması nedeniyle kurumda 26 yöneticiliğin 3 tanesi dışındakilerin boş veya görevlendirmelerle idareten sürdürüldüğünü söyledi. Sakallı,  sayıları 100’ ün altına gerileyen kadroluların kurumdan girdikleri derecede emekli olduklarını, yüzlerce insanın 20’li yaşlarında girdiği kurumda 40’lı yaşların sonuna gelmelerine rağmen kadrolanamadıklarını ve kurumun devamlılığının dahi risk altında olduğunu kaydetti.

Sakallı, bu sorunları yaratanın siyaset olduğuna işaret ederek, “Özellikle 1993’ten beri farklı süre ve süreçlerde hükümet olan partiler sorunu yaratanlardır. Çözüm arayan biz. Sorun çözen siyaset istediğimizi yineliyoruz. BRTK çalışanları sizden bir açıklama bekliyor. BRTK bu devletin bir kurumu değil midir?” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim