Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 50. yaşını kutlayacağı bu yıl, kendini yenilemeye ve değişmeye hazırlanıyor. Bugünden itibaren başlayacak yeni yayın döneminde gerek televizyon gerekse radyo kanallarında birbirinden yeni programlar izleyici ve dinleyicisi ile buluşacak. Televizyonda 43 yeni program izleyici ile buluşacak. Ekranın yeni yüzlerinden tiyatrocu Hatice Tezcan her Pazartesi saat 21.00’de “İncir Çekirdeği” programında konuklarıyla kültür-sanat, tiyatro, sinema, şiir ve edebiyat konularında hoş sohbetlere imza atacak.

Her Cuma 21.00’de ise Dr. Bülent Dizdarlı ile Kıymet Karabiber “Dizboyu Kıymetli Sohbetler” programında ilginç konuları gündeme getirecek. Hem düşündürecek hem de güldürecek.

1 haftalık festival ve kültür sanat haberlerini ise Çarşamba akşamları Hakan Çakmak’ın hazırlayıp sunacağı “Sanat Güncesi” programında bulabileceksiniz. Ali Tekman ve Ogün Erciyas ise her Salı 22.00’de “Avangard” programında nostalji yaşatacak.

Şule İlbuldu’nun Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Gençlik ekibi ile birlikte hazırladığı “Gencim. Hayat Benim” programı ise gençliğin sorunlarını ele alacak. Hafta içi her sabah 09.30’da Neşe Ergüçlü “Günaydın Kuzey Kıbrıs” diyecek.

Haberlerle, haber programların içeriği de değişiyor. Hafta içi her saat başı, hafta sonu ise 2 saatte bir haber bültenleri ile karşınızda olacağız. Ana haber bülteninin ise saati değişiyor. Ana Haber artık 19.30’da.

Hafta içi her sabah 07.00’de yine İpek Çöl Pınar ekranlarınızda olacak. Basın özetleri ve günün ilk haberlerini yine Sabah haber’den öğreneceksiniz. Yine hafta içi 12.00-13.00 saatleri arasında Aziz Karaaziz “12-13” programında ülke gündemini ele alacak. Öğle haberleri ise DAÜ stüdyolarından aktarılacak.

Her gece 23.00’te ise Kağan Taşçı ekranlarınızda olacak. Günün son gelişmelerini “Gece Bülteni”nde bulacaksınız.

Haber ve haber programlarının büyük bir bölümü aynı anda BRT 2 ekranlarında da izleyici ile buluşacak. Radyolar da yeni yayın döneminde daha dinamik bir yapıya kavuşacak.

Bayrak radyosu yeni yayın dönemi ile birlikte saat başı haber verecek. Her tür müziğin yer bulacağı radyolarda bir birinden yeni programa imza atılacak. 
Editör: TE Bilisim