Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) iddialı Genel Başkan adayı Faiz Sucuoğlu, tartışmalı tüzük değişikliği ve kurultay bölgelerine ilişkin süreci ve gelinen son noktayı Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

UBP Lefkoşa milletvekili Faiz Sucuoğlu, partiye üç hafta kaybettirildiğini söyledi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Sucuoğlu, aklın yolunun bir olduğunu defalarca söylemiş olduklarını, gerçekler aleyhine hamlelerin işe yaramayacağını açıklamış olduklarını kaydederek “Olması gereken bu idi bu oldu. Boşuna 2 buçuk hafta vakit kaybedildi, tartışıldı. Zaman zaman gerginlik yaşandı gerek yoktu bunlara… Aklın yolu birdir. Aklı selim galip gelecektir, dedik; o oldu. Tüm arkadaşlara, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu hassasiyetlerinden dolayı…” ifadelerini kullandı.  

“İKİ BÖLGEDE KALSIN AMA PM’DE NE BEN, NE DE BAŞBAKAN YA DA BİR ADAY KONUŞMA YAPMAYACAK, OYLAMA DA OLMAYACAK, DENDİ”

“Başbakanın kendisini Cumhurbaşkanlığındaki toplantıda sağlandığı iddia edilen mutabakatı bozma ya da aykırı davrandığına ilişkin suçlamalarını” sorduğumuz Faiz Sucuoğlu, “ben o toplantıyı size anlatayım…” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı;  

“Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanı, Meclis Başkan, Sayın Hasan Taçoy ve Sayın Zorlu Töre bir toplantı yaptık, doğrudur. Zorlu bey yarıda canlı yayını olduğu için ayrıldı ve ayrılmadan da ben buna karşıyım dedi. Biz devam ettik ve evet bir konsensüs çıktı.

Anlaşma şöyle idi: İki bölgede kalsın ama PM’de ne ben, ne de Başbakan ya da bir aday konuşma yapmayacak. Pm’de de zaten bir oylama gereği yok dendi ve bu şekilde olayı bitirelim, manzarası ortaya çıktı. Anlaşılan şey bu idi. Sadece bilgi sunumu olsun, dendi ki harhangi bir gereksiz gerginlik ortaya çıkmasın…”

“OYSA BÖYLE KONUŞMAMIŞ VE BÖYLE ANLAŞMAMIŞTIK”

“PM’de ama Hasan Bey çıkıp ‘ben aynı görüşte değilim’ demesi ile birlikte olay değişti orada… Gerginleşti… Bunun üzerine Başbakan oylama yapacağız dedi. O yolu seçti… Önce genel ellerle oylama yapıldı. Hayır çıktı… Kabul görmedi.  Sonra tek tek isim bazında oylama yapıldı. Ben konsensüs gereği konuşmadım ve hatta bu konuda arkadaşlarımdan da eleştiri aldım. Söz verdik, dedim konuşmayacağım… Bana gelince de olayın kendisine karşı olduğumu söyledim. Oysa böyle konuşmamış ve böyle anlaşmamıştık: Oylama yapılmayacaktı, konuşma da olmayacaktı. Daha sonraki süreçte guruptaki arkadaşlar hemfikir oldular. PM’de de bir hayır’a karşı herkes tek bölge dedi… Olay budur ve mesele bundan ibarettir. Yani anlayacağınız ben Cumhurbaşkanlığındaki konsensüsü ihlal etmiş olmadığım gibi gerçek bunun tam aksidir…”

“BOŞUNA 2 BUÇUK HAFTA VAKİT KAYBEDİLDİ, TARTIŞILDI. ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK YAŞANDI GEREK YOKTU BUNLARA…”

“Neticede olması gereken bu idi bu oldu. Boşuna 2 buçuk hafta vakit kaybedildi, tartışıldı. Zaman zaman gerginlik yaşandı gerek yoktu bunlara… Aklın yolu birdir. Aklı selim galip gelecektir, dedik; o oldu. Tüm arkadaşlara, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu hassasiyetlerinden dolayı…”.

Editör: Haber Merkezi