Cumhuriyetçi Türk Partisi, İspanya’nın Valensiya şehrinde 13-14 Şubat tarihlerinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi toplantısına katıldı.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda CTP’yi Genel Sekreter Kutlay Erk ile Güzelyurt Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Armağan Candan temsil etti.

CTP heyeti, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luiz Ayala, İspanya Dışişleri eski Bakanı Miguel Angel Moratinos ve İspanya Savunma eski Bakanı Carme Chacon ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

İspanya Sosyalist İşçi Partisi PSOE’nin ev sahipliğinde “Akdeniz’de barış ve güvenlik için yeni vizyon ve Akdeniz’de uyum için işbirliği” başlığı ile yapılan toplantıya İspanya, Cezayir, Kıbrıs, Mısır, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Fas, Filistin, Batı Sahara, Suriye, Türkiye ve Tunus’tan siyasi partiler katıldı.

“BÖLÜNMÜŞLÜK SONA ERMELİ”

Güney Kıbrıs’tan da EDEK’in katıldığı Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi toplantısı sonuç bildirgesinde, Kıbrıs’ta adil bir siyasi çözüm için uygun koşulların oluşmasının önemi ve adanın bölünmüşlüğünün sona ermesi gerektiği vurgulandı.

Bildirgede, Kıbrıs’ta varılacak çözümün ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları ve doruk anlaşmalarında belirlendiği üzere, uluslararası hukuk çerçevesinde iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon zemininde bulunmasının desteklendiği ifade edildi.

Sosyalist Enternasyonal’in geçtiğimiz yıl Meksika’da yapılan Konsey toplantısında CTP’nin tam üyeliği onaylanmıştı. 
Editör: TE Bilisim