1974’ten bu yana kapalı tutulan Uluslararası Lefkoşa Havaalanı’nın tarihini, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla anlatan belgesel, 21 Ocak Perşembe günü PIK’in birinci kanalında, Rumca altyazılı olarak yayına girecek. ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ 31 Ocak tarihinde ise PIK-2 kanalında gösterilecek.
2015 yılı başında yapılan ve Nisan ayındaki gala gösterimiyle izleyiciye ulaşan belgesel, Eylül ayında da Avrupa Parlamentosu’nda gösterilmişti. Kbrıs Türk ve Rum Ticaret Odaları’nın organizasyonuna Avrupa Parlamentosu’nun farklı gruplarına mensup üyeleri ev sahipliği yapmıştı.

Kanal SİM ile PIK arasında bu yıl içinde işbirliği protokolü imzalanmış, iki kurum, Kıbrıs’ta toplumlar arası diyaloğu geliştirme yönünde adımlar atmıştı. Protokol çerçevesinde PIK tarafından hazırlanan iki dilli ‘Biz-Emeis’ ve ‘Aynı Gökyüzü Altında’ programları Eylül ayından bu yana Kanal SİM’de düzenli olarak yayımlanıyor.

İşbirliğini geliştirme yönünde irade beyan eden iki kurumun temasları çerçevesinde şimdi de PIK, Kanal SİM yapımı ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’nı Kıbrıslı Rum izleyicilerle buluşturuyor.
Yunanca altyazılı belgesel, 21 Ocak Perşembe günü saat 15.00’te PIK-1 kanalında yayına girecek. Belgesel öncesinde Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, PIK-1’de canlı yayınlanan haber programına konuk olacak ve belgeselle ilgili bilgiler verecek. Haber programının ardından ise ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ izleyiciyle buluşacak.

PIK-2 kanalında ise belgesel 31 Ocak Pazar akşamı 18.45’te yayına girecek.
Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’nın PIK’te gösterilmesinin, PIK ile başlayan işbirliği süreci çerçevesinde atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. “Belgeselin PIK’te gösterilmesine karar veren PIK yöneticilerini kutlarım” diyen Özuslu, liderlerin masa başında sürdürdüğü müzakere sürecine medyanın da katkı koymasının önemine işaret etti.
Kıbrıs’ın ve başkentin bölünmüşlüğünü simgeleyen Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın bugünkü durumunun ibretlik olduğunu vurgulayan Özuslu, UNITED Medya’nın Kıbrıs ve dünya barışı için misyon üstlendiğini ve buna uygun adımlar atmaya devam edeceğini kaydetti.

“Havaalanının hikayesinin anlatıldığı belgeseli Kıbrıslı Rumların da izlemesi çok önemli bir aşama olacak” diyen Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, belgesele emek veren, katkı koyan herkese bir kez daha teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim